19 juli 2024
Thumbnail voor Israël schrapt testverplichting bij aankomst, test bij vertrek nog steeds nodig

Israël schrapt testverplichting bij aankomst, test bij vertrek nog steeds nodig

JERUSALEM - Israël schaft per 20 mei de testverplichting bij aankomst af, zo bevestigde het Israëlisch Ministerie van Volksgezondheid gisteren. Tot die tijd zijn twee PCR-tests verplicht voor het reizen naar Israël: bij vertrek uit Nederland en bij aankomst. In maart verkortte Israël de wachttijd van de tweede PCR-test al van 24 uur naar 4 uur, maar vanaf 20 mei wordt de test helemaal geschrapt.


De test bij vertrek vanuit Nederland blijft wel nog steeds verplicht. Vanaf 10 mei volstaat een antigeentest echter ook. De antigeentest moet dan binnen 24 uur voor vertrek naar Israël zijn gedaan.

“Dit voelt echt als een persoonlijk overwinning voor mij”, meldt Dana Gazit, directrice bij het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland. “Ik heb een zeer lange tijd gewacht op de opening van Israël en toen het dan toch openging, was de PCR-test bij aankomst er nog. Naast degenen die al vakanties naar Israël hebben gepland en geboekt, zullen nu ook degenen die een test bij aankomst vervelende vonden een vakantie boeken. Israël kijkt er naar uit om iedereen weer te verwelkomen.”