14 april 2024
Thumbnail voor Japan kondigt volledige heropening grenzen aan voor buitenlands toerisme

Japan kondigt volledige heropening grenzen aan voor buitenlands toerisme

TOKYO - Fumio Kishida, premier van Japan, heeft gisteren tijdens een persconferentie in New York aangekondigd dat Japan van plan is om op 11 oktober zijn grenzen volledig te heropenen voor buitenlands toerisme. Zo zou het straks niet meer verplicht zijn voor reizigers om een toeristenvisum aan te vragen en zal het dagelijkse inreislimiet worden afgeschaft.


Met de afschaffing van de verplichting van een toeristenvisum is het straks ook toegestaan om als individuele reiziger het land te betreden. Hiervoor was het alleen mogelijk om naar het land te reizen onder toezicht met een groepsreis. Dit weerhield veel mensen ervan om naar Japan af te reizen.

Toeristen moeten momenteel nog wel drie keer gevaccineerd zijn of een negatief COVID-19 testresultaat kunnen voorleggen om het land binnen te mogen komen.

Nog geen officiële details
Hoewel de premier heeft aangekondigd dat het land van plan is om te versoepelen heeft de Japanse regering nog geen officiële details bekendgemaakt. Ook de informatiepagina van het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken is nog niet bijgewerkt. Reizigers worden geadviseerd om deze websites te raadplegen voor updates voordat ze een reis plannen.

Japanse economie
"Ik hoop dat veel mensen er gebruik van zullen maken," zei Kishida tijdens de persconferentie, "Ik wil de reis-, entertainment- en andere industrieën steunen die het moeilijk hebben gehad tijdens de pandemie van het coronavirus." De regering zal ook een nationaal kortingsprogramma voor reizen lanceren dat eerder was opgeschort door de coronapandemie.

Met versoepeling van de beperkingen wil Japan de economie in het land herstellen en het internationale toerisme op tijd openstellen voor het belangrijke 'Koyo' herfstbladeren seizoen.

Het aantal bezoekers bereikte in 2019 een record van bijna 32 miljoen, maar daalde vorig jaar tot minder dan 250.000 bezoekers.