18 april 2024
Thumbnail voor Kaapstad geteisterd door rioleringslucht, oorzaak bekend

Kaapstad geteisterd door rioleringslucht, oorzaak bekend

De autoriteiten in de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad zijn een onderzoek gestart nadat er maandag in de hele stad een sterke rioleringslucht hing. Na inspectie van de riolering bleek echter dat de stank afkomstig was van een schip met meer dan 19.000 dieren dat is aangemeerd in een haven van de stad.

Zahid Badroodien, een ambtenaar die verantwoordelijk is voor de lokale water- en sanitaire voorzieningen in Kaapstad, vertelt over de stankoverlast op X. “Een rioleringsgeur trekt als een deken over de stad”, aldus Badroodien. “Na onderzoek is gebleken dat de geur wordt verspreidt door een schip dat in haven van Kaapstad ligt.” Het schip met meer dan 19.000 dieren aan boord is volgens The Guardian onderweg van Brazilië naar Irak en moet dinsdagavond haar route vervolgen.

Kaapstad is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders die het koude weer in de winter willen ontvluchten. De stad wordt ook veel gebruikt door zogeheten digital nomads, die in Zuid-Afrika werken voor een Nederlands bedrijf, omdat er haast geen tijdsverschil is.