19 juli 2024
Thumbnail voor Kaartjes voor NS treinen naar Dortmund ‘bijna uitverkocht’

Kaartjes voor NS treinen naar Dortmund ‘bijna uitverkocht’

De NS zet woensdag extra personeel in op de stations Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal om de verwachte toestroom van EK-gangers voor de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland in goede banen te leiden. De tickets voor treinen naar Dortmund door het midden van het land zijn via de NS "nagenoeg uitverkocht", aldus de woordvoerster.

Het gaat om de treinen die op woensdag vanaf Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar Duitsland gaan. Vooral de treinen die vroeg genoeg vertrekken om voor aanvang van de wedstrijd in Dortmund aan te komen zijn bijna uitverkocht. Op de stations zijn extra medewerkers aanwezig om mensen de weg te wijzen en toezicht te houden op de perrons. Om hoe veel extra personeel het gaat ten opzichte van andere dagen kan de woordvoerster niet zeggen.

Vanuit andere plaatsen zoals Enschede of Maastricht zijn er nog wel treinkaartjes beschikbaar. Sowieso is het volgens de woordvoerster lastig te zeggen wanneer er echt niets meer over is aan tickets richting Duitsland, omdat er "tal van reismogelijkheden" met de trein zijn die kant op. Ook heeft de NS geen zicht op de verkoop via andere kanalen, zoals door de Duitse vervoerder Deutsche Bahn.