20 juni 2024
Thumbnail voor Kabinet komt volgende week met reisadvies voor zomermaanden

Kabinet komt volgende week met reisadvies voor zomermaanden

DEN HAAG - Het kabinet komt volgende week met een reisadvies voor de zomermaanden, zo bevestigde minister De Jonge maandag na afloop van een kabinetsoverleg. Eigenlijk zou het kabinet daar vandaag al duidelijkheid over verschaffen, maar de geplande persconferentie over de tweede ronde versoepelingen werd uitgesteld vanwege de hoge ziekenhuisbezetting.


"We hebben gedacht de hele besluitvorming op te schuiven naar volgende week, ook over vakanties", aldus De Jonge volgens Nu.nl. Mensen die nog deze zomer bijvoorbeeld willen gaan kamperen, kunnen dat nieuwe advies het beste even afwachten, zei de minister.

"Het is zeker goed om alvast op allerlei sites te kijken. Zoek je camping alvast uit, zou ik zeggen. Maar voor daadwerkelijk boeken is het toch verstandig even het reisadvies af te wachten. Dat geven we [volgende week] dinsdag." Op die dag staat nu de volgende coronapersconferentie gepland.

In ieder geval tot 15 mei geldt er nog een negatief reisadvies voor heel de wereld. Zolang dat het geval is, voeren de grote touroperators geen pakketreizen uit.