10 mei 2024
Thumbnail voor KLM gaat op genderneutrale tour: nu ook ‘x’ op vliegtickets

KLM gaat op genderneutrale tour: nu ook ‘x’ op vliegtickets

SCHIPHOL - Klanten die een ticket boeken bij KLM kunnen nu naast een ‘m’ of ‘v’ ook kiezen voor een ‘x’ als geslacht. De luchtvaartmaatschappij wil door die optie te bieden naar eigen zeggen ‘inclusiever’ zijn, en de klantbeleving voor een specifieke doelgroep verbeteren.


KLM verruilde eerder al het traditionele ‘dames en heren’ voor ‘beste passagiers’ in het welkomstwoordje aan boord, en nu kan er bij het boeken op de plek van ‘geslacht’ naast ‘man’ of ‘vrouw’ ook ‘non-binair’ worden aangevinkt.

Die optie is vooralsnog alleen mogelijk wanneer er wordt geboekt in Nederland, Duitsland, de VS en Groot-Brittannië. Partners als Delta Air Lines en Virgin Atlantic doen daar al langere tijd hetzelfde.

“We vinden het erg belangrijk dat klanten zich thuis blijven voelen bij KLM. Ik ben er daarom trots op dat we klanten nu meer keuze bieden in de manier waarop ze aangesproken willen worden”, aldus Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience bij KLM.

Eerder deze week voorzag KLM al een Embraer 190 van dochter KLM Cityhopper van regenboogvlaggetjes, in aanloop naar de jaarlijkse ‘pride month’, in juni.