15 juli 2024
Thumbnail voor KLM hervat vluchten naar Leeds

KLM hervat vluchten naar Leeds

SCHIPHOL - KLM hervat aanstaande zaterdag (24 april) de lijndienst tussen Schiphol en Leeds-Bradford Airport, na een onderbreking van enkele maanden. Zo is er weer een rechtstreekse verbinding tussen Nederland en de op drie na grootste metropool van het Verenigd Koninkrijk.


KLM is haar omvangrijke Britse netwerk geleidelijk weer aan het heropbouwen. Maandag werd al de lijndienst naar Belfast hervat. Naar Leeds-Bradford wordt aanvankelijk vier keer per week gevlogen, waarna de frequentie geleidelijk omhoog gaat. Op de route zet KLM Embraers in van Cityhopper.

Handig voor reizigers is dat er op de luchthaven van Leeds-Bradford een COVID-testcentrum is. Een PCR-test kost daar 110 pond (uitslag binnen 48 uur), een sneltest 60 pond (uitslag binnen 1 uur). Transferpassagiers zijn dus 110 pond kwijt, wie Schiphol als eindbestemming heeft 170 pond.

Niet ver van de luchthaven zit nog een ander testcentrum, van DAM Health, dat wel op dezelfde dag de uitslag van een PCR-test kan geven (voor 119 pond). In dat geval moeten reizigers met eindbestemming Schiphol geen sneltest doen. Dat is alleen nodig als de PCR-test ouder dan 24 uur is.

Normaal concurreert KLM op de route tussen Schiphol en Leeds-Bradford met Jet2, maar die Britse prijsvechter heeft de gehele vluchtoperatie opgeschort tot zeker 23 juni.