17 april 2024
Thumbnail voor KLM nog niet van plan om vluchtaanbod Zuid-Afrika aan te passen

KLM nog niet van plan om vluchtaanbod Zuid-Afrika aan te passen

AMSTERDAM - KLM blijft voorlopig nog gewoon dagelijks op Johannesburg en zes keer per week op Kaapstad in Zuid-Afrika vliegen. Volgens de maatschappij wordt er vooral veel vracht vervoerd van en naar het Afrikaanse land en zijn de vluchten ook voor repatriëring bedoeld. Verder is er nog altijd vraag naar tickets. Sinds eind november geldt in bepaalde gevallen een inreisverbod voor landen uit zuidelijk Afrika, vanwege de daar ontdekte Omikron-variant van het coronavirus.


Een woordvoerder van KLM benadrukt dat het niet aan de luchtvaartmaatschappij is om reisrestricties in te stellen. Daardoor is het nog altijd mogelijk dat mensen die bijvoorbeeld een safarivakantie hebben gepland, gewoon naar Zuid-Afrika af kunnen reizen als ze aan de test- en controleverplichtingen voldoen. KLM benadrukt dat mensen notie moeten nemen van de geldende reisadviezen.

De KLM-zegsman zegt ook dat de maatschappij niet vooraf in alle gevallen kan en mag vragen wat de reden is voor de reis. Als KLM zich naast overheden met de reisbeperkingen gaat bemoeien wordt het een "ratjetoe", aldus de woordvoerder. Daarbij heeft het bedrijf ook niet de capaciteit om bij iedere reis, ook vanuit andere delen van de wereld, de testverplichtingen aan te scherpen.

Personeel van KLM dat zich niet prettig voelt bij afreizen naar bepaalde regio's kan dit overigens aangeven, zodat daarvoor iets wordt geregeld. Volgens KLM is het aantal aanvragen daarvoor schaars.