27 april 2024
Thumbnail voor KLM schrapt vluchten om voorspelde sneeuwval

KLM schrapt vluchten om voorspelde sneeuwval

KLM schrap uit voorzorg enkele tientallen vluchten in verband met de voorspelde sneeuwval in Nederland. Reeds op zondag 3 december wordt de operationele capaciteit verminderd, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Als gevolg hiervan kunnen reizigers vertragingen en annuleringen verwachten.

In totaal gaan er 65 retourvluchten niet door. "We zijn ons ervan bewust dat dit ongemak meebrengt voor onze passagiers. Zij zijn in de loop van zaterdag op de hoogte gesteld en omgeboekt op eerstvolgende beschikbare vluchten", laat een woordvoerster weten. Het gaat volgens haar alleen om vluchten op Europese bestemmingen, de vluchten naar verdere bestemmingen worden wel uitgevoerd.

Schiphol en ook KLM zelf waarschuwden eerder op de dag al voor vertragingen en annuleringen als gevolg van de sneeuwval, die volgens de luchthaven voor zondag vanaf de middag is voorspeld. Op de website van Schiphol is te zien dat meer maatschappijen vluchten hebben geschrapt. Zo gaan ook vluchten van Lufthansa en Turkish Airlines niet door, al kunnen die annuleringen ook andere oorzaken hebben.

Transavia vliegt in Nederland vanuit Eindhoven, Rotterdam en Schiphol. Op die eerste twee luchthavens voorziet de maatschappij weinig impact van het winterweer. Op Schiphol kan de impact volgens een woordvoerster groter zijn, maar Transavia heeft er wel voor gekozen om zijn vluchtschema volledig uit te voeren. Dat kan betekenen dat vluchten bijvoorbeeld vertraging oplopen omdat een baan sneeuwvrij gemaakt moet worden. Mocht het toch nodig zijn om vluchten te schrappen, dan zal Transavia volgens de woordvoerster alle reizigers hierover informeren.