20 april 2024
Thumbnail voor KLM stelt vluchten naar Mombassa voorlopig uit

KLM stelt vluchten naar Mombassa voorlopig uit

SCHIPHOL - KLM vliegt op z’n vroegst pas in december naar Mombassa. De Afrikaanse bestemming zou aanvankelijk eind oktober weer aan de dienstregeling worden toegevoegd. Dat wordt nu dus later, zegt netwerkdirecteur Sicco Marsman in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.


Door de coronacrisis is het netwerk van KLM relatief volatiel te noemen. Aanvankelijk wilde de luchtvaartmaatschappij in het winterseizoen, dat op 31 oktober begint, zes nieuwe bestemmingen in de dienstregeling introduceren: Phuket (Thailand), Mombassa (Kenia), Bridgetown (Barbados), Port of Spain (Trinidad & Tobago), Cancun (Mexico) en Orlando (VS). Daarnaast zouden Miami en Las Vegas terugkeren in de dienstregeling.

KLM besloot in augustus om van de geplande lijndienst naar Phuket af te zien, vanwege de reisbeperkingen in Thailand (die in november worden opgeheven voor gevaccineerde reizigers, red.) en in Maleisië, waar onderweg een tussenstop wordt gemaakt. Miami, Las Vegas en Orlando dreigden eveneens uit de plannen te verdwijnen, maar het heropenen van de Amerikaanse grenzen voor volledig gevaccineerden veranderde de zaak: in september werd besloten om Miami en Las Vegas alsnog in de dienstregeling op te nemen. “De VS is een ontzettend belangrijke markt voor ons, dus we zijn blij met dat besluit”, aldus Marsman.

Ook de plannen voor Mombassa zijn nu dus gewijzigd. “Helaas zijn we nog niet rond qua vergunningen met de Keniaanse overheid.”

Lees het volledige interview met Sicco Marsman in de oktober-uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement.