14 april 2024
Thumbnail voor KLM stopt met Werelddeal Weken: ‘we willen minder met prijsknallers werken’

KLM stopt met Werelddeal Weken: ‘we willen minder met prijsknallers werken’

SCHIPHOL - Er komt geen vervolg van de populaire Werelddeal Weken van KLM. De luchtvaartmaatschappij deed twee keer per jaar tientallen bestemmingen in de uitverkoop, maar stopt daar nu mee. “We kijken naar andere concepten”, zegt KLM Nederland-directeur Bas Gerressen in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. 


De coronacrisis zorgde ervoor dat de luchtvaartmaatschappij twee jaar geleden, gedwongen door wereldwijde reisrestricties, stopte met de Werelddeal Weken. Tijdens die campagne, die sinds de introductie in 2009 elk jaar in januari en september werd herhaald, gingen telkens tientallen Europese en verre bestemmingen in de aanbieding.

“De campagne krijgt geen vervolg meer”, meldt Gerressen. “Althans, niet onder die naam en in die vorm. Uiteraard zullen er altijd campagnes zijn waarbij prijs een belangrijke rol speelt, zoals in periodes waarin mensen doorgaans hun zomer- of najaarsvakantie boeken, maar we kijken naar andere concepten.”

De Werelddeal Weken waren razend populair, maar zorgde er volgens Gerressen ook voor dat consumenten afwachtten tot er aanbiedingen kwamen. “Daar komt bij dat we, in het kader van verduurzaming, minder met ‘prijsknallers’ willen gaan werken.”

Lees het volledige interview in de april-editie van Luchtvaartnieuws Magazine. Neem nu een abonnement of bestel een los exemplaar in onze webshop.