20 juli 2024
Thumbnail voor KLM vliegt weer naar Edmonton en heeft Canadees netwerk compleet

KLM vliegt weer naar Edmonton en heeft Canadees netwerk compleet

EDMONTON - De Canadese stad Edmonton heeft weer een verbinding met Schiphol. KLM hervatte de lijndienst donderdag. Voorlopig wordt er twee keer per week naar de hoofdstad van de provincie Alberta gevlogen, waarbij er op de heenweg een stop wordt gemaakt in Calgary.


Reizigers naar Edmonton gaan in Calgary al door de grenscontrole, voordat de vlucht naar Edmonton wordt aangevangen. Vanuit Edmonton gaat de retourvlucht rechtstreeks naar Schiphol.

“We zijn blij dat we onze vlucht naar Edmonton hebben hervat, en weer honderd procent van ons Canadese netwerk vliegen”, zegt Catherine Guillemart-Dias, Vice President en General Manager van Air France-KLM in Canada.

Naast Edmonton biedt KLM in Canada ook Calgary, Montreal, Toronto en Vancouver aan. De vlucht naar Edmonton wordt uitgevoerd met een Airbus A330.

Canadezen die naar Nederland reizen moeten volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud of een uiterlijk 24 uur oude negatieve uitslag van een antigeentest kunnen tonen.

Canada is overigens nog niet geopend voor reizigers uit Nederland, tenzij hun trip essentieel is. Uitgezonderd zijn Canadese staatsburgers of permanente inwoners van Canada, aircrew, diplomaten, en directe familieleden van Canadese staatsburgers en onder voorwaarden internationale studenten. Bovendien moeten mensen die niet volledig gevaccineerd zijn drie dagen in verplichte hotelquarantaine en na acht dagen worden getest. Vooraf is al een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud nodig. De uitslag daarvan moet geprint zijn; de CoronaCheck app is in Canada niet geldig. In september komt er verandering in de situatie: reizigers die volledig gevaccineerd zijn mogen het land dan wél in voor een vakantie.