Voor deze editie van ‘Koken met’ reizen we af naar Oud-Beijerland, een rustig dorp net onder de rook van Rotterdam, waar Suzanne Goossen samen met haar partner Thijs en hun dochtertje Jolie woont. Wanneer we voor de deur staan, zien we door het raam hoe Suzanne en Thijs spelen met de éénjarige Jolie. Suzanne geeft ons een bijzonder inkijkje in haar leven als carrièrevrouw en moeder: “Ik ben echt gelukkig. De onrust is weg, en de balans voelt gewoon goed.”
Suzanne en Thijs heten ons welkom in hun prachtige huis, dat ze een paar jaar geleden kochten. “We woonden eerst aan de overkant van de straat, maar toen deze kans zich voordeed, hebben we die met beide handen aangegrepen.” Het huis moest wel flink worden verbouwd. “We hebben het helemaal leeg gehaald”, zegt Thijs, die als IT’er werkt in de groente- en fruithandel. “Gelukkig was alles precies op tijd klaar. Een week voor Jolie werd geboren, stonden de meubels erin.” Het huis is een jaren ‘30-woning, maar van binnen helemaal up-to-date. De grote woonkeuken vormt het hart van het huis en is van alle moderne gemakken voorzien – ideaal voor deze rubriek.
Jolie krijgt haar hapje en zit liefelijk aan tafel tussen haar trotse ouders in. Tussendoor praten we over Suzannes nieuwe functie als Director of Sales and Marketing, een nieuwe rol in de organisatiestructuur van TUI. En terwijl we genieten van een overheerlijke viscurry met naanbrood en mangosalade, vertelt Suzanne dat ze zich beter voelt dan ooit. “Sinds de geboorte van onze dochter is mijn relatie met Thijs echt naar een hoger niveau gegaan. We kennen elkaar al sinds onze tienerjaren, na onze eerste ontmoeting in de popcornfabriek hier in het dorp. Toen ik terug naar Nederland kwam, kruisten onze paden opnieuw, en nu hebben we een prachtige dochter samen. Hij is zo’n leuke vader.”
Het geluk dat Suzanne ervaart zorgt soms voor een onbehagelijk gevoel, vertelt ze openhartig. “Ik heb soms het gevoel dat dit geluk aan een zijden draadje hangt. Het gaat ons nu allemaal zo voor de wind: we hebben een gezonde dochter, een prachtig huis, we hebben allebei onze ouders nog en ook onze relatie is heel stabiel. Soms bekruipt me de vraag: ‘Wanneer zijn wij aan de beurt?’, ‘wanneer gaat het ons tegenzitten?’ Dat komt ook omdat ik bij andere mensen zie wat voor ellende zich kan voordoen. Dit gevoel heb ik eigenlijk nog nooit gehad, maar is naar bovengekomen sinds we Jolie hebben gekregen. Ik hoop gewoon dat we nog even mogen zijn zoals we nu zijn. Ik hoef niet een nog mooier huis of een grotere auto. Ik had nooit gedacht dat ik ooit op dit punt zou komen en ik zou gewoon willen we dit nog even kunnen vasthouden.”
Sinds de geboorte van onze dochter is mijn relatie met Thijs echt naar een hoger niveau gegaan.
'Happy'
Zoals vaker deze avond zegt Suzanne bij de koffie dat ze nu ‘happy’ is. Het maken van de koffie uit de koffiemachine die niet meewerkt zorgt voor hilarische momenten, maar Suzanne laat zich niet van de wijs brengen en vertelt verder alsof er niets aan de hand is. “Ik meen dat echt. Ik heb dat ook lange tijd niet gezegd, maar nu Jolie er is voel ik me meer compleet.” De overgang van een 80-urige werkweek naar een leven als moeder zorgde echter wel voor wat onzekerheden. “Dat was echt even schakelen, ik was ineens niet meer élke avond aan het werk. Daarom vroeg ik mezelf wel eens af: ‘is het wel genoeg?’ En ‘is het oké dat ik nu niet elke avond aan het werk ben?"
Diep in mij zit gewoon een onzeker meisje
Suzanne vertrouwt ons toe dat het onzekere meisje, dat vroeger vaker de kop opstak dan nu, nog steeds aanwezig is. “Diep in mij zit gewoon een onzeker meisje. Dat kan – zeker als ik wat tegenslagen heb gehad – meer naar voren komen. Zo heb ik er dus best even van wakker gelegen dat jullie vanavond zouden komen. Dan lig ik na te denken over wat ik moet gaan koken en wat ik aan moet doen. Maar ik denk dat juist dat dat deel van mij er wél voor zorgt dat ik ben wie ik nu ben: ik denk over alles na, ik wil het goed doen en goed beslagen ten ijs komen. Dat houdt me scherp en zorgt er tegelijkertijd voor dat ik niet naast mijn schoenen ga lopen.”
Benieuwd naar de rest van het openhartige verhaal van Suzanne? In het nieuwe Reisbizz Magazine lees je het volledige artikel 'koken met' Suzanne Goossen.
Reisbizz biedt nu nog meer toegevoegde waarde en achtergronden aan abonnees. Wil je ons magazine blijven lezen en profiteren van onze toegevoegde waarde? Word dan nu member.