19 juli 2024
Thumbnail voor Landal Greenparks ziet omzet dalen, maar blijft marktleider

Landal Greenparks ziet omzet dalen, maar blijft marktleider

DEN HAAG - Door de coronacrisis heeft Landal Greenparks de omzet in 2020 fors zien dalen, met 35 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar het is het bedrijf wel gelukt om haar positie als marktleider te behouden.


De vakantieparkaanbieder verwacht dat ook komende jaren meer mensen in eigen land op vakantie zullen blijven gaan. Vorig jaar werden er zeventien nieuwe vakantieparken aangekondigd in Nederland, Duitsland, Denemarken en Groot-Britannië. Ook dit jaar wil Landal verder uitbreiden met een vergelijkbaar aantal nieuwe en bestaande parken op Europese bestemmingen. Daarnaast werden bij dochterbedrijf Landal Makelaardij afgelopen jaar 40 procent meer vakantiewoningen verkocht aan particuliere investeerders.

In de afgelopen zomer wist Landal Greenparks ten opzichte van 2019 22 procent meer omzet te behalen. Dit compenseerde alleen niet de andere drie kwartalen, waardoor 2020 werd afgesloten met een omzet van 405 miljoen euro, wat 35 procent lager was dan het jaar ervoor. Toch bleek uit vergelijkingen van branchevereniging RECRON dat Landal in de tweede helft van 2020 11 procent meer omzetgroei wist te realiseren dan concurrerende bedrijven.