19 juli 2024
Thumbnail voor Live to Travel: Het snorkel- en duikparadijs op Guadeloupe is Réserve Cousteau

Live to Travel: Het snorkel- en duikparadijs op Guadeloupe is Réserve Cousteau

ALMERE - De eilandengroep Guadeloupe vat diversiteit en natuurlijke schoonheid van het Caribisch zeegebied perfect samen. Parc National de la Guadeloupe op Basse-Terre is een natuurparadijs. Daarnaast biedt het eiland een snorkel- en duikparadijs Réserve Cousteau, genoemd naar de Franse filmmaker Jacques-Yves Cousteau. Live to Travel deelt de hoogtepunten van Guadeloupe met je.


Parc National de la Guadeloupe is gelegen op Basse-Terre en een waar natuurparadijs bestaande uit ongerept regenwoud, moeraslanden en zeegebied. Hier bevindt zich het hoogste punt van de Kleine Antillen: La Soufrière, een 1.467 meter hoge actieve vulkaan te midden van de dichtbegroeide tropische vegetatie. De wandeling naar de top is behoorlijk zwaar met een schitterend uitzicht over de krater en verschillende meren. Ook de Carbet watervallen zijn één van de grootste trekpleisters van het natuurgebied.

Spectaculaire onderwaterwereld
Het snorkel- en duikparadijs Réserve Cousteau, genoemd naar de Franse filmmaker Jacques-Yves Cousteau en gelegen ter hoogte van het strand van Malendure in Bouillante (Basse-Terre), herbergt een spectaculaire onderwaterwereld van wel 1.000 hectare groot. Het reservaat zorgt niet alleen voor de bescherming van talloze koralen, tropische vissen, schildpadden en zelfs bultruggen, het is ook volledig toegankelijk voor vakantiegangers die ze willen komen bewonderen, zelfs voor zij die nog nooit eerder gedoken hebben. Bezoekers die liever boven water blijven, kunnen zich vermaken met kajakken of een tochtje in een glasbodemboot.

Praktische informatie
Hoofdstad: Basse-Terre
Officiële landstaal: Frans
Munteenheid: Euro (EUR). Je kunt cash betalen en de meeste hotels en winkels aanvaarden kredietkaarten.
Reisformaliteiten: Identiteitskaart of internationaal paspoort geldig tot na terugkeer.
Visum: geen
Gezondheid: Er zijn geen verplichte inentingen, maar volgende vaccinaties zijn aanbevolen: DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A. We raden een insectenwerend middel aan. Er is geen risico op gele koorts
Stroom: 230 V. 50 Hz. Stopcontacten type C/D/E. In sommige gevallen heb je een adapter nodig
Tijdsverschil: zomer: -6 uur • winter: -5 uur
Klimaat: Tropisch regenwoudklimaat met gemiddelde dagtemperatuur rond de 28°C. Het regenseizoen valt tussen juni en november (korte, maar hevige buien) met mogelijkheid tot orkanen in augustus en september

Lees het volledige artikel over Guadeloupe in de special van Reisbizz Magazine.