21 mei 2024
Thumbnail voor Live to Travel tipt reizigers naar Australië en Nieuw-Zeeland: ‘Kies voor een specifiek gebied’

Live to Travel tipt reizigers naar Australië en Nieuw-Zeeland: ‘Kies voor een specifiek gebied’

SYDNEY - Als het aan Live to Travel ligt, is Australië één van de meest fascinerende landen ter wereld. Maar ook Nieuw-Zeeland en de Archipels in de Stille Oceaan hebben veel moois te bieden. Voor reizigers die zijn of haar drukke bestaan voor een tijdje wil ontvluchten, heeft Live to Travel een aantal tips voor een reis naar Australië, Nieuw-Zeeland en eilanden als Fiji en Frans-Polynesië.


Het land kent veel bezienswaardigheden en hoogtepunten. Helaas hebben de meeste mensen ‘slechts’ drie weken vakantie waardoor er toch keuzes gemaakt moeten worden. Het advies van Live to Travel is dan ook om niet te veel te willen in een korte tijd. “Dan ontstaat een onplezierig reistempo waarbij je binnen Australië vaak meerdere vluchten moet nemen. Wij raden je aan om te kiezen voor een specifiek gebied je dat aanspreekt. Ook is het klimaat voor de gekozen reisperiode zeer belangrijk.”

Gigantisch
Wanneer je voor het eerst naar Australië gaat, is de meest voorkomende route volgens de touroperator de oostkust (van Sydney naar Cairns) of een reis van Sydney naar Adelaide. Uiteraard kunnen beide reizen ook andersom gedaan worden.

Australië is gigantisch, het land kent dan ook verschillende klimaten. Live to Travel vertelt dat het Noorden een warm en tropisch klimaat kent, terwijl het Zuiden in de winter koel of zelfs koud kan zijn. De seizoenen zijn omgekeerd aan die op het noordelijk halfrond. Tussen december en februari is het in het grootste deel van het land zomer en het natte seizoen in het tropische noorden. De Australische winters (van juni tot augustus) zijn mild, maar er kan ook zeker sneeuw vallen in de zuidelijke bergstreken of droge zonnige dagen zijn in de noordelijke staten. Australië is bovendien één van de droogste continenten op aarde, met gemiddeld minder dan 600 mm regen per jaar.

Ervaringen van collega Remy
Live to Travel collega Remy heeft twee jaar in Australië gewoond en rondgereisd. Van daaruit kan hij veel uit eigen ervaring vertellen. “Er zijn zoveel hoogtepunten op te noemen, maar wat mij het beste is bijgebleven, zijn The Whitsundays, Great Ocean Road en de Red center. Omdat veel reizigers starten of eindigen in Sydney wil ik graag als tip meegeven om de ferry te nemen naar Manly. Dit is een buitenwijk van Sydney met mooie stranden, een leuke boulevard en veel wandelpaden die langs de kust lopen. Ook is die ‘vibe’ hier erg fijn en relaxed.” Daarnaast is de rit met de ferry naar de wijk een echte aanrader volgens Remy. “En dan vooral de terugreis. Naast dat je veel dolfijnen kunt zien, en in het juiste seizoen zelfs walvissen, is de terugreis van Manly naar Sydney gaaf omdat je dan een geweldig uitzicht hebt op de skyline en het Opera House.”

Ben je benieuwd naar de andere tips van Live to Travel over Nieuw-Zeeland en de archipels in de Stille Oceaan? Lees dan het volledige artikel in de Australië en Nieuw-Zeeland Special.