14 april 2024
Thumbnail voor Luchthaven Frankfurt donderdag dicht voor vertrekkers om staking

Luchthaven Frankfurt donderdag dicht voor vertrekkers om staking

De luchthaven van Frankfurt is donderdag gesloten voor vertrekkende passagiers vanwege een staking door luchthavenbeveiligers, heeft exploitant Fraport bekendgemaakt. De staking van het beveiligingspersoneel op de grootste luchthaven van Duitsland begint woensdagavond en duurt 24 uur.

De actie van de beveiligers is uitgeroepen door vakbond Verdi en valt samen met een staking van grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa. Ook zij leggen woensdagavond het werk neer. Die staking duurt zestig uur.

Fraport roept vertrekkende reizigers op contact op te nemen met hun maatschappijen en zegt dat ze in ieder geval niet naar de luchthaven moeten komen. Toestellen zouden nog wel kunnen landen op Frankfurt.

Hamburg
Ook op de luchthaven van Hamburg wordt gestaakt door beveiligers, waardoor er geen vluchten vertrekken op donderdag. Daar komen alle 141 vertrekkende vluchten te vervallen.

Lufthansa rekent op veel geannuleerde vluchten op donderdag en vrijdag door de staking van het grondpersoneel. Er zouden zo'n duizend vluchten worden geschrapt. Daardoor zouden ongeveer 200.000 reizigers worden gedupeerd. Ook vluchten van en naar Schiphol komen te vervallen, evenals een dertigtal vluchten van en naar Brussels Airport.

Frankfurt is de thuisbasis van Lufthansa. De grote Duitse luchthaven wordt ook door Nederlandse reizigers gebruikt.