26 mei 2024
Thumbnail voor Luchthaven Frankfurt schrapt weer 300 vluchten door winterweer

Luchthaven Frankfurt schrapt weer 300 vluchten door winterweer

Ook op donderdag heeft de luchthaven Frankfurt honderden vluchten moeten annuleren door het winterweer. Zeker ruim driehonderd van de duizend vluchten worden geschrapt.

Woensdagmiddag mochten helemaal geen vliegtuigen meer opstijgen of landen vanaf het vliegveld in Frankfurt, omdat het niet lukte om de toestellen en de startbanen volledig ijsvrij te krijgen. Donderdag is dat wel weer mogelijk, laat een woordvoerder weten aan het Duitse persbureau dpa.

Het is nog niet duidelijk of het aantal geannuleerde vluchten in de loop van de middag nog kan toenemen. De luchthaven roept passagiers op om voor vertrek van huis nog eens te controleren of hun vlucht wel gaat.

Woensdag en donderdagnacht zorgde het winterse weer voor grote overlast in Duitsland. Op de weg waren veel ongelukken en zijn auto's vast komen te zitten. Ook donderdag verwacht de Duitse weerdienst nog veel sneeuwval en verkeershinder, maar de officiële waarschuwingen die woensdag golden zijn ingetrokken, schrijft de krant Frankfurter Allgemeine. Net als woensdag rijden er wel nog minder treinen.

De luchthaven van München, waar woensdag ook veel vluchten werden geschrapt, zegt donderdag niets te hoeven annuleren.