11 mei 2024
Thumbnail voor Lufthansa verbindt Duitsland voor het eerst met Noord-Ierland

Lufthansa verbindt Duitsland voor het eerst met Noord-Ierland

BELFAST - Lufthansa start 23 april 2023 met vluchten van Frankfurt naar Belfast City Airport. Hiermee is ze de eerste luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse lijn tussen Noord-Ierland en Duitsland aanbiedt.


De Duitse luchtvaartmaatschappij gaat vier keer per week, op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, naar de tweede luchthaven van Belfast vliegen.

Aangezien Lufthansa een basis in Frankfurt heeft, vindt Katy Bets, commercieel directeur bij Belfast City Airport, de route een aantrekkelijk optie voor passagiers om aansluitende vluchten naar verder gelegen bestemmingen te maken.

Niall Gibson, direceur bij Tourism Ireland, zegt: "De aankondiging van Lufthansa van vandaag is echt goed nieuws voor het toerisme naar Noord-Ierland in 2023. Als eilandbestemming weten we dat er een bewezen correlatie is tussen bereikbaarheid en groei van het aantal bezoekers, dus deze nieuwe vlucht zal zeker helpen om het toerisme vanuit Duitsland te stimuleren." Gibson vervolgt: "Duitsland is een belangrijke markt voor het toerisme naar Noord-Ierland. In 2019 verwelkomden we bijna 65.000 Duitse bezoekers, wiens bezoeken bijna 14 miljoen pond opleverden voor de economie."

Over Belfast
Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en kent een bijzondere geschiedenis. Evenals in Berlijn is de stad jarenlang in tweeën gedeeld door middel van een muur. Dit, nu geweldloze, conflict tussen de protestanten (pro-Verenigd Koninkrijk) en de katholieken (pro-Ierland) is nog steeds aan de gang. Sinds de Brexit beginnen de spanningen weer toe te nemen. Iedere avond sluiten er nog deuren, waardoor de twee groepen van elkaar afgesloten worden. 

Tekst gaat verder onder de foto.
Muur Belfast

Muur Belfast

Een andere, iets vrolijkere bezienswaaridigheid, is het Titanic Museum. De Titanic is namelijk gebouwd in Belfast door het bedrijf Harland & Wolff. Een bezoekje aan het museum met alle ins and outs over dit wereldberoemde schip, is zeker de moeite waard.