19 juni 2024
Thumbnail voor Maaike van der Windt: Ik denk dat ik goed pas bij wat er nu moet gebeuren bij de Jong Intra Vakanties

Maaike van der Windt: Ik denk dat ik goed pas bij wat er nu moet gebeuren bij de Jong Intra Vakanties

Het gaat goed met de Jong Intra Vakanties. Toch beseft directeur Maaike van der Windt dat er accentverschuivingen nodig zijn om ook in de toekomst relevant te blijven. “De retail én de consument kennen ons vooral als aanbieder van busreizen, maar zijn zich niet altijd bewust van onze andere producten. Dus we moeten ons meer laten zien en nóg helderder communiceren waar we in uitblinken.”

Van een leidende rol op Schiphol naar directeur bij de Jong Intra Vakanties, betekende niet alleen een verandering van baan, maar ook een compleet nieuwe kijk op de reisbranche. Maaike van der Windt, voormalig directeur Aviation Marketing, Cargo & CX bij Schiphol, maakte de sprong vanuit de wereld van luchthavens naar toch een andere dynamiek binnen touroperating. Reisbizz sprak Van der Windt in haar kantoor te Ridderkerk.

De nieuwe werkplek voelt Van der Windt als een jas die goed zit en rijd met veel plezier naar Ridderkerk. “Dat ik het zo naar mijn zin heb, komt allereerst door mijn superfijne collega’s die vol passie en bevlogenheid ervoor zorgen dat we mooie vakanties samenstellen voor onze reizigers en partners. Ik mag me bezighouden met alle facetten van de bedrijfsvoering, van klanten, partners, commercie, nieuwe technologie tot aan HR, huisvesting en verduurzaming. De diversiteit van mijn rol, bij een bevlogen bedrijf met een mooi product, is ontzettend leuk.”

Heb je de boel moeten opschudden?
“Opschudden? Ik denk dat dat ongewild gebeurd is, want uiteindelijk doe je de dingen op je eigen manier. Mensen werken hier vol passie voor de klant en het product, en dat stralen we uit. Daarin hoef ik dus niet voor opschudding te zorgen. Daarbij vind ik dat we beter een aantal dingen heel goed kunnen doen dan twintig dingen half. En elk jaar alles een beetje beter. Ik ben van mening dat je leider bent voor een bepaalde periode en ik denk dat ik goed pas bij wat er nu moet gebeuren.”

Wil je meer weten over de rol van Maaike van der Windt bij de Jong Intra Vakanties en voor welke uitdagingen zij komt te staan? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.