23 mei 2024
Thumbnail voor Maandelijks panel: Nederlanders hebben behoefte aan zonvakanties

Maandelijks panel: Nederlanders hebben behoefte aan zonvakanties

SCHIPHOL - Vorige maand deden wij aan onze lezers de oproep om deel te nemen aan ons maandelijkse Reisbizz.nl panel waarin reisbureaus en reisagenten ons op de hoogte houden van de laatste boekingstrends. Afgelopen week zijn de eerste vragen aan het panel uitvoerig beantwoord en blijkt er in de maand maart onder de Nederlandse consument een duidelijke trend naar zonbestemmingen.


Vorige maand bleek er onder vakantiegangers vooral behoefte aan zonvakanties. Griekenland, Italië en de Canarische eilanden zijn populair. “Mensen willen er gewoon even tussenuit.” Ook all-inclusive vakanties naar Turkije zijn geliefd onder de klanten van het panel. “Wij bevelen de vakantiegangers die een Turks all-inclusive verblijf boeken wel aan op het resort te blijven”, laat een panellid weten.

De samenstelling van het gezelschap voor de geboekte reizen van de panelleden variëren. “Er zijn boekingen gedaan door gezinnen van vier tot acht personen, maar ook door vriendengroepen van wel negen personen.”

Voor verschillende panelleden is in maart een boeking gemaakt die hun erg goed is bijgebleven. Twee panelleden benoemen een boeking van een groepsreis naar Zuid-Afrika. Eén daarvan is al geboekt voor de aankomende kerstperiode. Voor een ander panellid is het überhaupt binnenkrijgen van een boeking memorabel. “Er is voor het eerste sinds twee maanden een boeking gemaakt, buiten de omboekingen om.”

Vooruitgang
Minder dan de helft van de panelleden ziet een toename in het aantal boekingen sinds de reisbureaus weer open zijn. Toch heeft het reisbureau van één van onze panelleden vooruitgang geboekt sinds het weer openen van de deuren vorige maand. “Tijdens de ‘alleen telefonisch bereikbare’ periode boekten we misschien één reis per week”, vertelt het panellid. “Nu mensen weer op afspraak mogen komen, hebben we er gemiddeld vier à vijf per week.”

Iedere maand sturen wij vragen uit naar enthousiaste reisagenten en medewerkers van reisbureaus om ons op de hoogte te houden van de laatste boekingtrends. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Meld je dan aan voor ons maandelijkse Reisbizz.nl panel via de daarvoor bestemde website.