18 oktober 2024
Thumbnail voor Maastricht Airport verwacht drukste dag van het jaar door Belgische staking

Maastricht Airport verwacht drukste dag van het jaar door Belgische staking

Maastricht Aachen Airport verwacht dat dinsdag de drukste dag van het jaar wordt, met ongeveer 3.000 passagiers, als gevolg van de grote staking van het veiligheidspersoneel in België. Daardoor kunnen er op 1 oktober geen passagiersvluchten vertrekken vanuit Brussel en Charleroi. Dat zijn de twee grootste luchthavens van de zuiderburen.

Vanwege de staking kiest Wizz Air ervoor om in ieder geval met acht vluchten uit te wijken naar Maastricht Aachen Airport. De eerste vlucht van Wizz Air verwacht de luchthaven rond 8 uur ’s ochtends en de laatste vertrekt naar verwachting om 17.00 uur. Het gaat om vluchten naar onder meer Polen en Roemenië, die eigenlijk vanuit Charleroi zouden vertrekken.

“De uitwijkers hebben geen invloed op de reguliere operatie van de luchthaven. Ryanair en Corendon vliegen zoals gebruikelijk op dinsdag naar Spanje, Griekenland en Turkije”, zo laat de Limburgse luchthaven in een verklaring weten. Wizz Air vliegt normaal niet op Maastricht Airport, maar wijkt er wel regelmatig naar uit. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook bij hevige mist op Eindhoven Airport.

Staking
Belgische vakbonden voeren dinsdag nationaal actie voor betere werkomstandigheden en eerlijkere lonen. Behalve veiligheidspersoneel, doen ook onder meer horecamedewerkers en schoonmaakpersoneel eraan mee. Zij houden in Brussel een grote manifestatie.