23 mei 2024
Thumbnail voor Malafide ‘parkeermedewerker’ steelt dure auto op Schiphol

Malafide ‘parkeermedewerker’ steelt dure auto op Schiphol

Een 50-jarige man die dacht dat hij zijn Range Rover aan een medewerker van een parkeerservice op Schiphol had overgedragen, komt van een koude kermis thuis. In werkelijkheid overhandigde hij zijn auto aan een oplichter die er met het voertuig van meer dan honderdduizend euro vandoor ging.

Het opmerkelijke verhaal wordt gedeeld door de Koninklijke Marechaussee, die zoekt naar de oplichter. Volgens de marechaussee stalde het slachtoffer zijn Range Rover geregeld op een beveiligd parkeerterrein op Schiphol. “Zo ook op 17 oktober. Hij krijgt op de dag van vertrek een telefoontje van een zogenaamde medewerker van de parking. Die beschikt over de gegevens van de man, zoals zijn naam, telefoonnummer, maar ook type auto, kenteken en reisgegevens”, aldus de marechaussee.

'Nooit ingeleverd'
“Een uur later belt dezelfde persoon weer op, maar dan om een tijdslot af te spreken. Eenmaal op Schiphol aangekomen, verschijnt een man om de auto van het slachtoffer over te nemen." Daarna begint de misère voor de eigenaar van de Range Rover. “Op 26 oktober komt de man terug naar Nederland. Hij belt met het parkeerbedrijf op Schiphol om zijn Range Rover weer in ontvangst te nemen, maar daar is de auto nooit ingeleverd”, waardoor de man beseft dat zijn auto is gestolen. 

Na 17 oktober is er, zo blijkt uit GPS-gegevens, meerdere keren met de SUV in Hoofddorp gereden. Volgens de marechaussee is de het navigatiesysteem daarna uitgezet, waardoor de Range Rover Sport P400e HSE nog altijd niet is teruggevonden.

De verdachte is vastgelegd op camerabeeld toen hij op Schiphol aankwam met bus 300 en daarna de eigenaar van de auto liep. Mensen die informatie hebben over de oplichter worden opgeroepen contact op te nemen met de marechaussee. 

https://twitter.com/Marechaussee/status/1747584073495716072