23 mei 2024
Thumbnail voor Málaga hervat cruiseverkeer vanaf half juni

Málaga hervat cruiseverkeer vanaf half juni

MÁLAGA - Met de aankomst van de Mein Schiff 2 van TUI Cruises op dinsdag 15 juni, kondigt de haven van Málaga officieel de terugkeer van het cruiseverkeer aan. Na vijftien maanden geen cruiseschepen te hebben ontvangen, blijft het TUI cruiseschip een dag in Málaga als onderdeel van haar route naar de Canarische Eilanden en de Balearen.


Deze aanloop van TUI Cruises zal worden gevolgd door twee andere, ook door de Mein Schiff 2, die later in juni en in juli plaatsvinden. De haven van Málaga heeft ook boekingen bevestigd van AIDA Cruises voor de AIDAperla die om de twee weken aanlegt van juli tot november. Op dit moment mag Spanje alleen cruiseschepen ontvangen als onderdeel van nationale routes, met toestemming van de regionale regeringen.

Andalusië, de regio waar Málaga is gelegen, was de eerste regio op het Spaanse schiereiland die een specifiek protocol goedkeurde voor cruiseaanlopen in nationale routes. Málaga blijft in gesprek met andere cruisemaatschappijen die hun interesse tonen in het hervatten van activiteiten in de haven en er worden meer aanlopen verwacht in de nabije toekomst.

Bron van welvaart en werkgelegenheid
“Dit is echt belangrijk nieuws, omdat we maandenlang hebben gewerkt om dit moment te kunnen bereiken met de toepassing van alle veiligheidsmaatregelen”, vertelt Carlos Rubio, voorzitter van de havenautoriteit van Málaga. “We hopen vanaf nu geleidelijk terug te keren naar het aantal cruisepassagiers dat we in het verleden hadden, die een bron van welvaart en werkgelegenheid zijn. Ook hopen we op een toerisme dat in de toekomst zal blijven groeien en zal bijdragen aan de economie van Málaga.”