24 juli 2024
Thumbnail voor Malta kondigt snelle veerdienst tussen Valletta en zustereiland Gozo aan

Malta kondigt snelle veerdienst tussen Valletta en zustereiland Gozo aan

HOOFDDORP – Malta krijgt dit jaar een nieuwe snelle ferry verbinding. Vanaf juni start de snelle veerdienst tussen de hoofdstad van Malta, Valletta en Mgarr op zustereiland Gozo. In minder dan 45 minuten kunnen reizigers nu gemakkelijker hun verblijf in Valletta combineren met een bezoek aan het landelijke Gozo.


Gozo Fast Ferry verzorgt de snelle veerdienst. In samenwerking met Malta Public Transport, de vervoersdienst die het openbaar vervoer op Malta regelt, biedt Gozo Fast Ferry daarnaast een shuttle service aan van en naar de veerdienst. Een enkele reis kost voor volwassenen 12 euro en voor kinderen 6 euro.

Openluchtmuseum
Valletta is één van de kleinste hoofdsteden van Europa, maar heeft volgens het Verkeersbureau van Malta veel te bieden aan haar bezoekers. “De stad telt binnen 55 hectare maar liefst 320 monumenten en de gehele binnenstad is UNESCO-werelderfgoed. Valletta is in feite een openluchtmuseum met eindeloos veel historische bezienswaardigheden, en kenmerkt zich ook door sfeervolle straatjes, gezellige terrasjes en beroemde tuinen.”

In tegenstelling tot de drukte in Malta, is Gozo landelijk en sereen. “Hoewel slechts vijf kilometer zee de twee eilanden van elkaar scheidt, is het een compleet andere wereld”, aldus het Verkeersbureau van Malta. “Je vindt er vissersdorpjes, groene valleien, prehistorische tempels en eeuwenoude zoutpannen. Langs de spectaculaire kustlijn met enorme kliffen en idyllische baaitjes bevinden zich de beste duikplekken van de Middellandse Zee.”