18 mei 2024
Thumbnail voor Malta presenteert zich in Den Haag voor Nederlandse markt

Malta presenteert zich in Den Haag voor Nederlandse markt

DEN HAAG - Dinsdagavond vond er op uitnodiging van Visit Malta een event plaats in de ambassade van Malta in Den Haag. Elkaar weer ontmoeten was de drijfveer.


Na een klein welkomstwoord door Alexandra Valletta (Senior Manager Maltees Verkeersbureau) deelde Mark Pace (Ambassadeur Malta Nederland) een aantal wetenswaardigheden over het ontstaan van de Republiek. Malta kent een eigen taal wat van origine een Arabisch dialect is en sterke invloeden heeft meegekregen van het Italiaans, Frans, Engels en Libanees.

Bekijk het inspiratie filmpje hier. Marthe van Leeuwen (Aviareps) liet de trailer zien van de nieuwe film Jurrassic World: Dominion, die sinds 10 juni in de bioscoop te zien is en deels in Malta is opgenomen. Bekijk hier.

Live muziek
De avond werd begeleid door twee jonge Maltese muzikanten die het geluid lieten horen van hedendaagse typische Maltese muziek. De genodigden werden getrakteerd op verschillende Maltese gerechtjes die werden uitgereikt in de vorm van een walking dinner.

Tamara Kabout (Air Malta) en Rob Raterink (FTI) wisten ons te vertellen, dat bij de start van FTI in Duitsland, ruim 35 jaar geleden, de bestemming Malta de eerste bestemming was voor de verkoop.