7 september 2024
Thumbnail voor Marieke Hagen (Xperts in Reizen): ‘Mensen zijn weer terughoudend met boeken’

Marieke Hagen (Xperts in Reizen): ‘Mensen zijn weer terughoudend met boeken’

SOEST - De aankomende persconferentie betekent bij veel reisbureaus dat de boekingen even stil komen te liggen. Ook Xperts in Reizen, voormalig VakantieXperts Hagen, heeft het niet heel druk. “Mensen wachten weer heel erg af”, stelt eigenaar Marieke Hagen. Met een Black Friday deal hoopt Marieke weer wat meer klanten te trekken.


Volgens Marieke laten veel mensen hun reis uitzoeken, maar zijn ze vervolgens terughoudend met boeken. En dat heeft volgens haar alles te maken mat de persconferentie van morgen. “Sommige mensen hebben zelfs hun afspraak van morgen verzet naar januari. Ze durven voorlopig nog niet te boeken. Mensen zijn bang dat ze weer op hun geld moeten wachten en dat reizen geannuleerd worden.” Marieke merkt dat mensen sinds de laatste persconferentie weer terughoudend zijn. “We krijgen nu vooral veel vragen over kosteloos annuleren en omboeken.”

Voor die tijd heeft Xperts in Reizen wel een druk voorjaar gehad. “Veel boekingen voor de korte termijn, maar ook al wel voor volgend jaar”, gaat Marieke verder. “Vooral de zonbestemmingen deden het goed, zoals Cyprus en Curaçao. Ook Zuid-Spanje werd goed geboekt. Normaal gesproken doet Egypte het deze tijd heel goed, maar mensen durven dat nog niet te boeken.”

Black Friday
Om toch wat meer klanten te trekken verkoopt het reisbureau op 26 en 27 november alle koffers met 50 procent korting. “We dachten dat dat misschien een leuke impuls zou zijn met het oog op Sinterklaas en Kerst”, aldus Marieke. “Misschien willen ze wel alvast een koffer kopen als ze nog geen reis willen boeken.”