14 april 2024
Thumbnail voor Mariël (Jansen Reiscreaties) met gezin in Bangkok: ‘Na Test & Go-papierwerk wacht prachtig Thailand je op’

Mariël (Jansen Reiscreaties) met gezin in Bangkok: ‘Na Test & Go-papierwerk wacht prachtig Thailand je op’

BANGKOK - Stijn en Mariël van Jansen Reiscreaties trekken met hun twee zoontjes Mats en Faas acht maanden lang de wereld rond. Inmiddels is het gezin aangekomen in de Thaise hoofdstad Bangkok. In een nieuw reisverslag vertelt Mariël over hun ervaring met het Test & Go-protocol van Thailand.


Drie maanden later dan het originele plan, maar we zijn aangekomen in Bangkok. Ook dit keer gooide corona roet in ons eten; ons oudste zoontje Mats testte positief op de dag van vertrek, nadat we een paar dagen in Nederland hadden doorgebracht. We annuleerden de vlucht maar weer en ongeduldig wachtten we op zijn nieuwe herstelbewijs.

Voor ons geen probleem
Maar vorige week zaterdag was het zover; we vervolgden onze reis naar Thailand. Aangekomen op Bangkok hadden we verschillende checks voor de Thailand Pass en Immigrations. Er stonden lange rijen, maar het ging vrij soepel en heel gestructureerd (zoals we gewend zijn van Aziaten). Na alle checks word je opgevangen in de aankomsthal door een vertegenwoordiger van het SHA hotel waar je de verplichte Test & Go hebt geboekt. Per privé transfer naar de teststraat en door naar het hotel om in de quarantaine kamer te wachten op de uitslag. Wij hadden de uitslag na elf uur en alle vier gelukkig negatief. Zodra je die negatieve testuitslag binnen hebt, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Mits je de app van de Thaise overheid installeert en een zelftest op dag vijf doet. Geen probleem vonden wij.

Op het vliegveld in Bangkok

En nu zijn we Bangkok aan het ontdekken. We wisselen de toeristische high lights af met het Thaise straatleven. We merken dat er super veel indrukken op de kinderen afkomen. Ze stellen duizenden vragen en kijken hun ogen uit. Met name het grote verschil tussen arm en rijk maakt indruk. Het eten smaakt ons heerlijk en we lachen ons kapot in de ritjes in de tuk tuk. De jongens maken braaf drie buigingen voor iedere gouden Boeddha in de tempels en knikken met ineengevouwen handen terwijl zij iedereen vriendelijk begroeten met Sawadee Krap, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De jongens zijn overigens veelal een attractie voor de lokale bevolking en staan al op menig foto’s. Hun blonde haren worden regelmatig even aangeraakt in het voorbijgaan.

De jongens trekken veel bekijks

Geprikkeld en soms overprikkeld
De Klong Toey market was een grote emotionele rollercoaster. De lokale versmarkt waar geen toerist te bekennen is. Vol goede moed lopen we langs de kruiden, groente en fruit. Bij de varkenskoppen worden we al wat behoudender en bij de naar adem snakkende vissen en levende ganzen in kleine hokjes besluiten we weg te gaan. Bij de dichtstbijzijnde uitgang struikelen we over de daklozen op straat. We zijn blij als we in de taxi zitten.

De fietstocht met Co van Kessel was fantastisch en het streetfood festival in de Icon Siam een groot succes. Al onze zintuigen worden geprikkeld en soms overprikkeld, maar wat genieten we hier. Dit is wat wij zo mooi vinden aan reizen: een wereld ontdekken die zo ver bij ons vandaan staat. Prachtige gesprekken met de kinderen ontstaan hier uit. En het was zo tof dat Mats een schoolwerk opdracht had deze week over verschillende manieren van begroeten over de hele wereld. Dit konden wij gelijk in de praktijk brengen.

Tijdens de Co van Kessel fietstocht

We vervolgen onze reis richting Kanchanaburi om Thailand verder te gaan ontdekken. Voor iedereen die nog twijfelt om momenteel naar Thailand te gaan: Het kost wat moeite en is veel papierwerk, maar dat ben je echt vergeten als je overal doorheen bent. En dan wacht het prachtige Thailand op je. Doen dus, zeggen wij!