6 december 2023
Thumbnail voor Marielle Henzen: Ibiza heeft een uitstraling waar veel zonbestemmingen jaloers op zijn

Marielle Henzen: Ibiza heeft een uitstraling waar veel zonbestemmingen jaloers op zijn

Voor wie is Ibiza geschikt? “Voor Jetsetters, gezinnen met kinderen, feestbeesten, rustzoekers, ecotoeristen, kunstenaars, zonzoekers en tegenwoordig zeker ook voor ‘foodies’. Ibiza heeft inmiddels 1200 restaurants”, vertelt Marielle. Net als Marielle voelen veel mensen zich aangetrokken tot het eiland. “Het eiland heeft een uitstraling waar vele andere zonbestemmingen jaloers op zijn. Ibiza is eigenlijk meer een merk geworden dat garant staat voor een bepaalde levenswijze. Het is een eiland waar niet wordt geoordeeld of veroordeeld, iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is! En hoe iemand er uitziet, maakt ook geen fluit uit. De hippie-vibe is nooit weg geweest en dat voel je.”

Klein eiland


Over waar je het beste kunt verblijven op het eiland, heeft Marielle bepaalde ideeën. “Als je van rust en groen houdt, dan moet je echt naar het noorden. Daar wonen vooral de locals en je hebt er veel leuke kleine dorpjes die je kunt bezoeken. Houd je van meer actie, wil je graag een feestje meemaken en naar de hippere beachclubs? Dan zijn het oosten en het zuiden van het eiland het meest geschikt.”

Ibiza is echter een klein eiland waarbij de afstanden volgens Marielle niets voorstellen. “Ibiza heeft een oppervlakte van circa 575 km² en is ongeveer 35 kilometer lang en 20 kilometer breed. In ruim een uur rijd je van het zuidoosten naar het noordwestelijke puntje van het eiland. Je kiest dus eigenlijk meer een plek als standplaats en van daaruit kun je alle kanten op. Er rijden volop bussen en natuurlijk zijn er taxi’s. Wil je onafhankelijk zijn? Neem dan een huurauto om het eiland echt op je gemak in alle uithoeken te kunnen ontdekken.”

Wil je meer weten waarom Marielle zo graag op Ibiza komt en wat haar persoonlijke tips zijn? Lees dan het hele artikel in de High-end Special van Reisbizz Magazine.