20 april 2024
Thumbnail voor Mark Nooren, general manager Curaçao Marriott, over leiderschap, passie en lef

Mark Nooren, general manager Curaçao Marriott, over leiderschap, passie en lef

BERLIJN - De in Rotterdam geboren Mark Nooren en huidig General Manager van het Curaçao Marriott Beach Resort, vertrok op jonge leeftijd als dienstplichtig marinier naar Aruba. Hierna reisde hij naar verschillende uithoeken in de wereld en kwam daarna naar eigen zeggen ‘weer thuis’ in de Caribbean waar hij zijn carrière in de hotelbranche startte. Reisbizz Magazine sprak met Nooren tijdens de ITB in Berlijn.


Na jaren managementfuncties te hebben vervuld in diverse hotels, wordt hij vermogensbeheerder. Vanuit die rol was hij betrokken bij de overname van het Curaçao Marriott Beach Resort en begeleidde de drie jaar durende renovatie van 40 miljoen. Toen kort na de heropening de pandemie uitbrak, nam hij het hotelmanagement tijdelijk op zich. Hij leidde het hotel door de crisis, waardoor het met succes kon doorgroeien tot een inmiddels geliefd 5-sterrenhotel op Curaçao.

De sfeer van het hotel maakt het Curaçao Marriott volgens Nooren anders dan andere hotels op het eiland. “Je voelt het direct; het is intiem, stijlvol en heeft een authentieke Caribbean flair. Daarbij komt dat het direct aan een rustig mooi strand en dichtbij Willemstad ligt. De hoge standaarden van het luxe Marriott label worden op een unieke wijze gecombineerd met een eigentijdse warme sfeer. Dus niet, wat helaas nog te vaak wordt gedacht van een Marriott hotel, een groot gebouw met een airconditioning erop. Het is compleet anders. We laten ons inspireren door de cultuur en de kleuren van Curaçao, maar dan in een modern jasje.”

Tweede hotel
Het Curaçao Marriott moest tijdens de pandemie opnieuw een plekje creëren binnen het aanbod van hotels. “We draaien eigenlijk pas 12 maanden normaal sinds de pandemie. De afgelopen maanden, januari en februari, waren zeer goed.” Naast het managen van het Curaçao Marriott houdt Nooren zich ook intensief bezig met het ontwikkelen van een tweede hotel op Curaçao. Afgelopen januari is de eerste schop de grond ingegaan.

Wil je meer weten over het Curaçao Marriot Beach Resort en wat de plannen zijn voor het tweede hotel waar Mark Nooren zich mee bezighoudt? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.