23 mei 2024
Thumbnail voor Marleen Rompen: In 2025 breiden we de Travel Trade Day uit naar twee dagen

Marleen Rompen: In 2025 breiden we de Travel Trade Day uit naar twee dagen

De Jaarbeurs in Utrecht stond vorige week bomvol met vakantie-inspiratie. Ook veel reisagenten wisten op de vakdag hun weg naar de Jaarbeurs te vinden. Reisbizz kijkt met Marleen Rompen, Beurs Manager bij de Jaarbeurs, terug op deze editie. “We zien een hele mooie groei in het aantal bezoekers.”

Hoe kijken jullie terug op de Vakantiebeurs?
“Het allerbelangrijkste is dat exposanten en bezoekers tevreden zijn en uit de eerste gesprekken en cijfers komt dit zeker naar voren. Hierdoor sluiten wij deze editie met een goed gevoel af. De sfeer op de vloer was alle vijf de dagen zeer goed. We zijn blij met de eerste stappen in de transformatie van beurs naar evenement. Het Dutch Travel Week Festival in hal 10 was elke dag goed bezocht en de samenwerking met partners in Utrecht Centrum was goed deze eerste editie. Leuk om enthousiaste reacties van bezoekers te lezen dat ze hierdoor echt een volledige dag uit waren.”

Hoe zijn de bezoekingscijfers ten opzichte van vorig jaar?
“Er is een hele mooie groei zichtbaar in 2024 met in totaal ruim 71.000 bezoekers!”

Hoe is de Vakdag bezocht in vergelijking met voorgaande jaren?
“De Travel Trade Day was dit jaar net iets drukker dan in 2023. De eerste evaluaties zijn binnen en tonen een mooie 7.1 als rapportcijfer. In 2025 breiden we de Travel Trade Day uit naar twee dagen, zodat deze synchroon loopt met het nieuw Travel & Tech evenement waardoor de Dutch Travel Week weer uitgebreid wordt. Vakbezoekers zijn welkom op beide events en kunnen hierdoor netwerken, informatie verkrijgen, zaken doen én veel kennis opdoen over digitalisering en het Future Proof maken én houden van je bedrijf. De Vakantiebeurs blijft 5 dagen, maar we gaan kijken naar een combinatie invulling voor B2B en B2C op de donderdag.”

Zijn er ook dingen die minder goed zijn gegaan?
“We hebben als team de eerste verbeterpunten besproken en meegenomen voor het concept voor 2025. Wanneer de bezoekers- en exposantenevaluaties binnen zijn, gaan we hier zorgvuldig doorheen en zullen we het concept voor 2025 gaan maken en aanscherpen. Een evenement zal altijd moeten verbeteren en innoveren, anders kun je de bezoekers niet meer verwonderen.”

Hoe proberen jullie vernieuwend te blijven met de beurs?
“Om bezoekers te blijven verwonderen, is het belangrijk om te blijven innoveren. Dit kan door activaties, partners en nieuwe evenementen toe te voegen aan de Dutch Travel Week, maar ook door bijvoorbeeld het omgooien van de plattegrond van de Vakantiebeurs elke editie. Hierdoor komen bezoekers altijd in een nieuwe wereld binnen en wordt een bezoek aan Vakantiebeurs nooit standaard. Daarnaast zijn we druk bezig met het toevoegen van landen die er de afgelopen jaren niet bij waren, om zo de bezoekers te blijven inspireren met nieuwe onontdekte plekken en culturen. Voor 2025 en 2026 zijn we alweer plannen aan het bedenken wat we kunnen toevoegen om stappen te maken met het evenement en zijn hier continu voor op zoek naar partners. De eerste acts voor het Dutch Travel Week Festival staan bijvoorbeeld al weer in optie.”

Gaan jullie direct weer aan de slag met de voorbereidingen voor volgend jaar?
“De eerste bevestigingen voor volgend jaar zijn alweer binnen en de eerste plannen voor het nieuwe concept zijn opgepakt, dus we zijn alweer goed op weg naar 2025!”