10 mei 2024
Thumbnail voor Marleen Rompen positief over Vakantiebeurs 2023 en kijkt vooruit: ‘Inzetten op beleven en ervaren’

Marleen Rompen positief over Vakantiebeurs 2023 en kijkt vooruit: ‘Inzetten op beleven en ervaren’

UTRECHT - Van 12 januari tot en met 15 januari was het weer tijd om de wereld rond te reizen op de Vakantiebeurs. Marleen Rompen, Manager Projects & Sales Jaarbeurs, kijkt terug op een geslaagde editie. In gesprek met Reisbizz.nl vertelt ze hoe de organisatie in een korte tijd een drukbezochte editie heeft neergezet en welke verbeterpunten zij ziet voor volgend jaar.


Volgens Marleen is de organisatie erg blij met hoe de beurs verlopen is. "Ik voel me voldaan. We zijn heel blij met de beurs, de reacties van de bezoekers en de exposanten. De korte voorbereidingstijd gaf veel druk, maar de beurs heeft echt voldoening gegeven.”

Over de bezoekersaantallen was de organisatie erg te spreken. “Na twee jaar afwezigheid waren we heel benieuwd wat we met een korte aanloop zouden kunnen verwachten. We hebben ruim 65.000 bezoekers binnen gehad en hiermee zijn we heel erg tevreden, vooral omdat exposanten aangeven dat de kwaliteit van de bezoekers goed was. Qua bezoekersdichtheid zitten we op hetzelfde als in 2020, dus dat is een mooi resultaat.”

Korte voorbereiding
Volgens Marleen zijn al haar verwachtingen uitgekomen. "Door alle onzekerheden konden we pas in september beginnen met alle voorbereidingen, waar we normaal hier bijna een jaar de tijd voor hebben. Als we dan zien dat we vijf volle hallen hebben kunnen vullen, vol met exposanten, activiteiten en een goed aantal bezoekers zijn wij zeker tevreden met hoe het is gegaan.”

Marleen geeft aan voornamelijk trots te zijn op het feit dat het team in zo'n korte tijd de beurs hebben neer kunnen zetten. "In het najaar van 2022 waren er nog veel reisrestricties in de wereld en we hebben tóch alle continenten in vijf hallen kunnen laten zien. Bezoekers konden hierdoor echt een rondje om de wereld maken. Met de reacties vanuit de exposanten geloven we er ook echt in dat we voor 2024 weer verder kunnen groeien qua aanbod.”

Inspelen op beleven en ervaren
Toch is er ook ruimte voor verbeterpunten. “Het was na onze afwezigheid weer even aftasten wat er nodig is op een beurs; wat willen bezoekers, wat willen exposanten. Hier hebben we weer een mooi plaatje van kunnen krijgen en samen met de feedback uit alle evaluaties gaan we de komende twee maanden gebruiken om de puntjes op de ‘i’ te zetten voor de volgende editie. We willen uiteraard nog verder gaan in aanbod, beleven en ervaren. Bezoekers moeten zich volledig kunnen onderdompelen in andere culturen en landen. Dit kan door zien, voelen, ruiken en horen en daar gaan we, samen met de partners, volop inzetten.”

Vakdag
Daarnaast blikt Marleen positief terug op de Vakdag die op 11 januari werd gehouden. “Het was onwijs goed om te zien hoe de reisprofessionals reageerden op de vakdag, het was echt een mooie start van het nieuwe jaar.” Op de vraag of één vakdag tijdens de beurs voldoende is, antwoordt Marleen: "Voor nu gaan we uit van één vakdag, ook door de drukte bij alle bedrijven. Mocht het vanuit de markt gevraagd worden, gaan we uiteraard kijken of we de indeling van de dagen van de Vakantiebeurs aan moeten passen.”