7 september 2024
Thumbnail voor Marleen van Griensven (Puurenkuur): ‘Het verkopen van een wellness vakantie is niet zo eenvoudig’

Marleen van Griensven (Puurenkuur): ‘Het verkopen van een wellness vakantie is niet zo eenvoudig’

AMSTERDAM - Op het gebied van wellness is er steeds meer mogelijk. Van yoga tot mentale gezondheid en van detoxing tot sport en fitness. Wellness specialist Puurenkuur uit Amsterdam biedt allerlei ontspanvakanties waarbij de focus ligt op een aspect uit de wellness industrie. Reisbizz Magazine ging in gesprek met eigenaresse Marleen van Griensven om het te hebben over haar onderneming.


Marleen werkt graag samen met de reisagent. “Vooral de reisagenten uit het hoge segment weten ons te vinden. Naast de door onszelf ontwikkelde concepten op het gebied van activiteiten en programma’s, bieden wij onze klanten verschillende extra’s die ook voor de reisagent gelden.” Marleen vertelt dat hierbij gedacht moet worden aan gratis behandelingen, creditvouchers met tegoed om te besteden in het hotel of een gratis transfer. “De commissie voor de reisagent ligt vaak rond de tien procent en met de extra’s die wij bieden onderscheiden wij ons van andere wellness aanbieders.”

Volgens Marleen is het verkopen van een wellness vakantie nog niet zo eenvoudig door alle specifieke vragen die klanten kunnen hebben. “Daarom geven we trainingen of gaan we op kantoorbezoek om trainingen te geven over hoe je een wellness vakantie verkoopt en om te vertellen over ons product. Of om simpelweg de basics uit te leggen over de hele wellness industrie.”

Wil je meer weten over het aanbod van Puurenkuur en welke trendverschuivingen Marleen ziet in de wellness industrie? Lees dan het hele interview met Marleen in het nieuwe Reisbizz Magazine.