20 april 2024
Thumbnail voor Maurice Ouwens (TUI Sports): volop animo voor Formule 1-reizen

Maurice Ouwens (TUI Sports): volop animo voor Formule 1-reizen

RIJSWIJK - Op zondag 12 december wordt de laatste race van de Formule 1 gereden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het belooft een groot spektakel te worden, nu Max Verstappen het wereldkampioenschap in de wacht kan slepen. Reden voor Reisbizz.nl om contact op te nemen met Maurice Ouwens, Product Manager TUI Sports F1.


Er was zeker (extra) veel animo nu Max Verstappen het zo goed doet dit seizoen?
“TUI ziet al jaren dat Formule 1-reizen aan populariteit winnen. Uiteraard heeft onze Nederlandse trots Max Verstappen daar invloed op. Dit jaar is er, ondanks de coronamaatregelen, heel veel interesse in ons Formule 1-product. De Grand Prix van Abu Dhabi is steevast de seizoensafsluiter en al jaren erg populair onder de Nederlandse Formule 1-liefhebbers.”

Wordt er met eigen vliegtuigen gevlogen of charteren jullie elders?
“Dit jaar hebben wij in mei een breed aanbod in de verkoop gezet. Naast vluchten met Transavia en Emirates hebben wij een eigen TUI fly-charter exclusief voor deze reis. De vlucht met TUI fly wordt gecombineerd met het in december 2020 geopende viersterren RIU Dubai. Een perfecte combinatie om het Formule 1-weekend te combineren met een all-inclusive verblijf in Dubai. Dat blijkt ook wel uit de boekingen, want dit pakket was binnen een maand uitverkocht.

Onlangs hebben wij nog een extra TUI fly-vlucht toegevoegd aan ons programma en dat betekent dat er tijdens de spannende ontknoping circa 700 TUI-klanten op de tribunes zitten. Aangezien er een kans bestaat dat Max Verstappen hier gekroond kan worden tot de eerste Nederlandse Formule 1-kampioen is hier enorm veel interesse in.”

Hebben de aangescherpte maatregelen invloed op de boekingen?
“De huidige maatregelen in Nederland hebben weinig invloed op de boekingen, aangezien reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten gewoon uitgevoerd kunnen worden. Het is voor ons als organisatie wel een enorme uitdaging, aangezien we drie verschillende emiraten aandoen en daarnaast ook rekening hebben te houden met de maatregelen van het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. We staan in nauw contact met de lokale autoriteiten om de reis zo prettig mogelijk te laten verlopen voor onze reizigers.”

Dat zorgt voor extra stress neem ik aan?
“Uiteraard geeft dat vooraf extra stress en werk, aangezien de maatregelen erg veranderlijk zijn en we vanzelfsprekend onze klanten volledig en zorgvuldig willen informeren. Dat is het allemaal waard als we straks onze blije klanten op de tribunes zien juichen voor hun favoriete coureur.”

Kun je iets zeggen over de doelgroep?
“Er is geen vaste doelgroep voor een Formule 1-reis. We zien een grote diversiteit aan reizigers in onze transferbussen naar het circuit: vriendengroepen, bedrijven, gezinnen, ouders met kinderen, et cetera. Die combinatie zorgt altijd voor een geweldige sfeer tijdens de Formule 1-reizen. We zorgen voor een compleet pakket met vervoer, verblijf, transfers ter plaatse en Nederlandse reisbegeleiding op de bestemming.”