19 september 2024
Thumbnail voor Medailles ophalen met de Eurostar:  Volop goud bij Paralympische Spelen

Medailles ophalen met de Eurostar: Volop goud bij Paralympische Spelen

Op 5 en 6 september reisde een groep reisprofessionals op uitnodiging van NS International en Eurostar naar de Paralympische Spelen in Parijs. Ook Reisbizz ging mee tijdens deze sportieve reis.

In de afgelopen maanden reisden meer dan 300 sporters en "ontelbaar veel" supporters naar de Spelen, waarvoor Eurostar de officiële Travel Partner is. De trein waarin de groep reisde, biedt plaats aan 900 passagiers. “Denk je eens in hoeveel vliegtuigen daarvoor nodig zouden zijn”, merkt Jan van Eeuwijk, Sales Manager BeNeLux bij Eurostar International, op. Reizen met de trein is een duurzame keuze die al populair is, en volgens Caroline Bik, accountmanager NS International, is het goed dat Parijs nu extra in de spotlight staat.

Tekst gaat verder onder de foto.

TeamNL Huis
De reis verliep snel en comfortabel: binnen drie uur stond de groep op Gare du Nord, klaar voor een unieke ervaring in Parijs. Eerst werd snel een bezoek gebracht aan het hotel, het Novotel Bercy Paris, gelegen naast het Bercy Stadion, waar de professionals later live rolstoelbasketbalwedstrijden bijwoonden. Nadat de oranje shirts werden aangetrokken en de oranje NS baret op het hoofd werd gezet, stond een bezoek aan het TeamNL Huis op het programma. Dit is de ontmoetingsplek voor oranjefans tijdens zowel de Olympische als de Paralympische Spelen. Het is voor het eerst dat het TeamNL Huis ook tijdens de Paralympische Spelen zijn deuren opende. Hier kunnen bezoekers sportwedstrijden volgen, sporters ontmoeten en feestelijke huldigingen bijwonen. Donderdag 5 september was een drukke avond vol huldigingen, met ook een optreden van Diggy Dex.

Rolstoelbasketbal
De volgende ochtend keerden de reisprofessionals terug naar het TeamNL Huis voor een inspirerende toespraak van Toine Klerks, directeur van de stichting BEN (Basketball Experience Nederland). Toine vertelde het aangrijpende verhaal van zijn vader, een rolstoelbasketballer die de sport verder wilde professionaliseren. Vlak voordat deze droom werkelijkheid werd, viel hij al in duigen: zijn vader Ben overleed op 45-jarige leeftijd. Toine zette het werk van zijn vader voort en vertelde de groep: “10 procent van het leven wordt bepaald door wat je overkomt, maar 90 procent door wat je ermee doet.” Zijn verhaal raakte de reisprofessionals en bood waardevolle lessen voor de toekomst. Naast deze inspirerende boodschap gaf Toine ook uitleg over de sport rolstoelbasketbal, wat goed van pas kwam voor de wedstrijden die de groep later die dag zou bijwonen.

Benieuwd naar hoe de reisprofessionals deze ervaring hebben beleefd en wat ze van de wedstrijden vonden? Binnenkort lees je er alles over in Reisbizz Magazine, inclusief leuk nieuws over NS International en Eurostar. Meld je snel aan voor de Reisbizz Society en ontvang het magazine!

Bekijk hier de reel voor een indruk van de reis naar Parijs:

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Reisbizz (@reisbizz)