12 juli 2024
Thumbnail voor Met de camper door Canada (en een stukje VS)

Met de camper door Canada (en een stukje VS)

Reisbizz-redacteur Bram Louws ging afgelopen zomer naar Canada en de Verenigde Staten voor een bruiloft in de provincie Ontario. De ideale reden om een camper te huren en een deel van Canada en de Verenigde Staten te gaan verkennen.

Op een zaterdag in juli vlogen we met KLM in de Airbus A330 van Schiphol naar Montréal. In deze tweede grootste stad van Canada begon onze campertrip van ongeveer twee weken. De camper waar we mee gingen toeren was niet zomaar een campertje. Geheel in Amerikaanse en Canadese stijl geldt ook voor onze ‘Fleetwood Flair’: the bigger the better. De gigantische camper met volledig achterhaald en verouderd interieur was op het moment van boeken ongeveer de enige nog beschikbare camper voor vier personen of meer. De Flair geeft je een kijkje in het verleden. Met hoogpolig tapijt, grote stoelen, een heus kantoor, een gigantische draaicirkel en een slurpende V10 diesel was deze 30 ft (9,1 meter) lange reus precies wat we nodig hadden om in Noord-Amerikaanse sferen te komen.

Voor de fijnproevers


Onze reis begon in Montréal. Wat meteen opviel aan deze op een na grootste stad van het land was de rust en de ruimte. De breed opgezette wegen van Montréal maken het een fijne plek voor een wandeling of een fietstocht. Voor de fijnproevers onder ons was de eerste de beste stad meteen de plek voor het eten van een Canadese poutine: een gerecht bestaande uit friet bedekt met stukjes wrongel, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten, zoals Wikipedia het gerecht omschrijft: wie wil dat nou niet? Voor de iets fijnere proevers is een bezoekje aan Fairmount Bagel een leuk uitstapje in Montréal. In deze ouderwetse bakkerij worden bagels nog gemaakt in een houtgestookte oven.

Dit is een deel van het hele verhaal van Bram. Het hele verhaal lees je in het Reisbizz Magazine.