16 september 2024
Thumbnail voor Mirjam Busink van B&B Vol Liefde: Ik wil niet meer alleen zitten in de bush

Mirjam Busink van B&B Vol Liefde: Ik wil niet meer alleen zitten in de bush

Mirjam Busink, bekend als host die de liefde zoekt in B&B Vol Liefde, is de kracht achter Parsons Hilltop Safari Camp in Zuid-Afrika. Het land is voor haar veel meer dan een bestemming: het is haar thuis en haar passie. “De uitdagingen in de bush zijn uniek, zeker als je te maken krijgt met wilde dieren”, vertelt Mirjam in gesprek met Reisbizz Magazine.

Mirjam groeide op in een klein dorpje in de buurt van Arnhem. In 2014 verhuisde de avontuurlijke moeder met haar gezin naar Finland. Op dat moment kochten ze tegelijkertijd de lodge in Zuid-Afrika, met de bedoeling deze te verhuren. “De eerste twee jaar werd het beheerd door een ander koppel. Toen zij vertrokken, stond de lodge leeg en waarschuwde de warden, de boswachter van het reservaat, dat het kamp te maken kreeg met een invasie van olifanten en bavianen. Bovendien lagen er eekhoorns in het water, wat de staat van de lodge verder verontrustte. Het was duidelijk dat zonder snel onderhoud het kamp zou verdwijnen.”

Vanuit Finland begon Mirjam samen met haar team met de heropbouw: van het vernieuwen van de naam en het logo tot het ontwerpen van de nieuwe inrichting en tenten. “We kunnen ons dit nog goed herinneren, ook hoe bijzonder het was om de eerste boeking te ontvangen. Dat voelde als een enorm speciaal moment, vanaf daar begon alles”, zegt Mirjam.

Positieve impact
Mirjams deelname aan het programma ‘B&B Vol Liefde’, te zien op RTL4 of Videoland, lijkt misschien een directe manier om haar lodge onder de aandacht te brengen, maar dat is niet de reden van haar deelname. “We hebben het al erg druk. Het is om mijn persoonlijke situatie te veranderen, daar niet meer alleen te zitten in de bush en een nieuw avontuur aan te gaan”, legt ze uit. De deelname heeft uiteraard wel een positieve impact: gasten die naar haar lodge komen zijn enthousiast over haar aanwezigheid in het programma.

Wil je meer weten over de deelname van Mirjam aan B&B Vol Liefde of over haar accommodatie? Lees dan het hele interview in de Afrika Special van Reisbizz Magazine.