20 juli 2024
Thumbnail voor MSC begint met Oostzee-cruises in juli

MSC begint met Oostzee-cruises in juli

SCHIPHOL - MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het per 3 juli haar activiteiten in de Oostzee gaat hervatten. Met de inzet van het cruiseschip de MSC Seaview zal er vanuit Duitsland worden gevaren. Het gaat om een geheel nieuwe vaarroute in de regio.


Tot 1 september is Kiel de thuishaven. Tijdens de 7-daagse cruises vaart het schip naar Visby op het grootste eiland van Zweden, Gotland, de haven van Nynashamn bij Stockholm en Tallinn, de hoofdstad van Estland, voordat het weer terugkeert naar de Noord-Duitse haven.

De MSC Seaview heet gasten welkom van alle leeftijden uit het Schengengebied, plus inwoners uit Kroatië, Roemenië en Bulgarije. Het schip voldoet aan het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises dat vorig jaar is ontwikkeld met behulp van internationale gezondheidsexperts.

De Covid-maatregelen omvatten universele tests bij het inschepen en halverwege de cruise, een wekelijkse test van de bemanning, sociale afstand houden, mondkapverplichting in de openbare ruimtes en beschermde excursies aan wal.

Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor MSC Cruises in de heringebruikname van haar vloot.