12 juli 2024
Thumbnail voor MSC Cruises introduceert nieuwe vaarroutes voor de zomer van 2021

MSC Cruises introduceert nieuwe vaarroutes voor de zomer van 2021

GENÈVE – MSC Cruises kondigt vandaag nieuwe en bijgewerkte vaarroutes in de Middellandse Zee en in heel Europa aan. Naar eigen zeggen geven deze vaarroutes de meest recente informatie weer met betrekking tot havens die geopend zijn en de beschikbaarheid van toeristische attracties op de bestemmingen die de schepen bezoeken.


De cruisemaatschappij zou duidelijkheid hebben verkregen over welke Europese bestemmingen en havens deze zomer in eerste instantie zullen openen. “We hebben dit volledig weerspiegeld in een eerste reeks nieuwe en bijgewerkte routes voor het komende seizoen, zodat gasten met een gerust hart een vakantie kunnen boeken”, vertelt CEO bij MSC Cruises Gianni Onorato. De schepen die de nieuwe routes aanbieden, zullen hun gasten beschermen met de gezondheids- en veiligheidsprotocollen waarmee MSC Cruises in 2020 ook mee werkte.

Drie schepen van de cruisemaatschappij varen over de westelijke Middellandse Zee en doen Italië en Malta aan. Zo vertrekt de MSC Seaside op 1 mei vanuit Genua en doet de nieuw geïntroduceerde havens van Siracusa op Sicilië en Taranto in Puglia aan. Voor deze vaarroute introduceert MSC Cruises naast een reeks beschermde excursies exclusief voor gasten van het schip een privé-strandervaring in Taranto aan. De MSC Seashore zal eind juli toetreden om het nieuwe vlaggenschip te worden.

Daarnaast varen drie andere schepen van de MSC Cruises-vloot over de oostelijke Middellandse Zee en worden Italië, Griekenland, Kroatië en Montenegro bezocht. De MSC Orchestra, MSC Splendid en de MSC Magnifica vertrekken alle drie in juni in de richting van deze populaire regio.

Noord-Europa
Als laatst biedt MSC Cruises ook nieuwe vaarroutes in Noord-Europa aan. Vanaf 20 mei zal de MSC Virtuosa haar eerste seizoen in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren waarbij minicruises worden aangeboden vanuit Southampton. Gezien de huidige onzekerheid over de opening van lokale havens in Duitsland, heeft de cruisemaatschappij de start van het zomerseizoen in Duitse havens moeten uitstellen tot 15 juni. Vanaf 19 juni vertrekken drie schepen vanuit Duitse havens om vaarroutes van zeven nachten en langer naar de Noorse Fjorden of de Baltische hoofdsteden.