9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises neemt nieuw schip MSC Seascape in ontvangst

MSC Cruises neemt nieuw schip MSC Seascape in ontvangst

MONFALCONE - MSC Cruises verwelkomde gisteren officieel haar nieuwe vlaggenschip MSC Seascape tot de vloot. Tijdens de ceremonie overhandigde Cristiano Bazzara, directeur van de scheepswerf van Fincantieri, aan kapitein Roberto Leotta van de MSC Seascape een ampul met daarin het water dat het eerst de romp van het schip raakte toen het eerder dit jaar te water werd gelaten.


De oplevering was in bijzijn van reder Gianluigi Aponte, de oprichter en uitvoerend voorzitter van de MSC Group. Bij de ceremonie waren ook Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, Pierroberto Folgiero, CEO van Fincantieri, en andere regionale en lokale autoriteiten, hoogwaardigheidsbekleders, belangrijke reisadviespartners en media aanwezig.

Doopceremonie
Voordat het schip in vaart komt, wordt op 7 december een officiële doopceremonie gehouden in New York in de aanwezigheid van beroemdheden en andere belanghebbenden. Vanuit hier gaat de MSC Seascape koers zetten naar Miami voor het eerste seizoen in de Caraïben. De MSC Seascape biedt twee verschillende cruises van zeven nachten in de Caraïben aan, met vertrek vanuit Miami:

  • De oostelijke Caraïben met als bestemmingen Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek.
  • De westelijke Caraïben met als bestemmingen Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica.

Hoogtepunten
Volgens MSC Cruises bevat het schip veel nieuwe toepassingen die ervoor zorgen dat de gasten een unieke reis zullen beleven. Zo is er een uitgebreid entertainmentaanbod aan boord met onder andere een attractie, zes zwembaden, een lange promenade, speciale kinderruimtes, elf eetgelegenheden, negentien bars en lounges en nieuwe producties voor live entertainment. Daarnaast zegt de cruiserederij de meest recente technologie te hebben toegepast op het schip als het gaat om milieubehoud.