28 september 2024
Thumbnail voor Muryad de Bruin: veel nieuwe projecten op Curaçao 

Muryad de Bruin: veel nieuwe projecten op Curaçao 

Door de aanhoudende groei van toeristen op Curaçao, zowel maandelijks als jaarlijks, moeten accommodaties en restaurants zich blijven ontwikkelen. "En dat gebeurt ook," zegt Muryad de Bruin, directeur van het Curaçao Tourist Board (CTB), in een interview met Reisbizz.

 

Twee jaar geleden sprak de redactie van Reisbizz al met Muryad de Bruin, en waren er al verschillende ontwikkelingen gaande. Zo werd het Dreams Curaçao Resort & Spa gebouwd en veranderde het Santa Barbara resort in een Sandals Resort. Curaçao telt ongeveer 155.000 inwoners, en per nacht verblijven er zo’n 3.000 tot 4.000 toeristen op het eiland. “Dat lijkt veel, maar we zijn nog steeds een kleine speler, zeker in vergelijking met andere Caribische eilanden,” aldus De Bruin. Sinds ons vorige gesprek, zo’n twee jaar geleden, zijn er echter aanzienlijke veranderingen op komst. Tegen 2026 worden er naar verwachting zo’n 4.000 extra kamers toegevoegd, waaronder niet alleen hotelkamers, maar ook appartementen, villa’s en tweede woningen die aan toeristen worden verhuurd. 

De vraag is groot 
De twee grootste projecten op Curaçao op dit moment zijn de Autograph Collection van Marriott in Pietermaai, gelegen tussen het Avila Hotel en St. Tropez. Hier worden 300 tot 350 kamers gebouwd, met een sterke focus op de Noord-Amerikaanse markt, aangezien Amerikanen bekend zijn met Marriott en er graag verblijven. Een ander groot project is TUI Blue, dat momenteel in het St. Martha-gebied wordt gerealiseerd. Ook dit project zal 300 tot 350 kamers omvatten en de oplevering wordt over ongeveer twee jaar verwacht. 

Daarnaast worden er veel nieuwe appartementencomplexen gebouwd, zoals The Wharf aan het water bij Punda, ONE op Mambo, The Majestic en een nieuw appartementencomplex op de locatie van het voormalige Old Dutch café, naast het Curaçao Tourist Board. Ook bestaande hotels, zoals Dolphin Suites en Lions Dive, breiden uit. "Het is prachtig om te zien dat er zoveel ontwikkelingen plaatsvinden op dit gebied, want de vraag is groot en daarom is dit zo belangrijk," aldus De Bruin.  

Nieuwe restaurants  
Naast de toevoeging van nieuwe hotelkamers verschijnen er voortdurend nieuwe restaurants en culinaire concepten op Curaçao. Zo hebben lokale ondernemers het voormalige Kura Hulanda Hotel in Otrobanda omgetoverd tot een levendige, sfeervolle straat met vijf restaurants en een volledig vernieuwd concept. Ook in de wijk Pietermaai zijn volop ontwikkelingen gaande. Daarnaast zijn er unieke eetervaringen te vinden in andere delen van het eiland, zoals bij Hofi Mango, of aan de westkant, waar onlangs de Playa Beach Club op Punta Kalki is geopend met nieuwe eetgelegenheden. 

Dit artikel is het tweede deel van een interview met Muryad de Bruin. In het eerste deel, dat hier te lezen is, werd dieper ingegaan op het groeiende aantal toeristen en het feit dat er nog geen sprake is van overtoerisme. In deel drie ontdek je meer over de groeiplannen van Curaçao en de belangrijke rol die de lokale bevolking hierin speelt.