14 april 2024
Thumbnail voor Nathalie D’Alessandro: ‘Iedereen moet in zijn leven een keer een Blue Cruise gemaakt hebben’

Nathalie D’Alessandro: ‘Iedereen moet in zijn leven een keer een Blue Cruise gemaakt hebben’

SCHIPHOL - Blue Cruises organiseren doet Nathalie D’Alessandro van SWS Sailing al sinds 1992. Er is geen andere aanbieder in Nederland die al zo lang zeilcruises langs de Turkse kust aanbied. In gesprek met Reisbizz Magazine vertelt Nathalie over haar missie om de Blue Cruises in heel Nederland bekend te maken. “Iedereen moet deze vakantie een keer mee hebben gemaakt in zijn leven.”


Een Blue Cruise is een kleinschalige cruise die overdag vaart en ’s nachts stil ligt, dus andersom als bij de grote cruises. “Bij Comfort Blue Cruises in Turkije gaat het om de beleving van het varen en echt zeilen op de wind”, vertelt Nathalie. “Genieten van zon, zee en de wind in je haren en culinair verwend worden, want onze chefs koken verrukkelijk. Met ons schip Sila wonnen we zelfs de hoofdprijs in een internationale kookwedstrijd. Natuurlijk kun je ook van de boot af en varen we telkens kleine afstanden van ongeveer twee uur per dagdeel.”

Reizigers hoeven niet zelf te kunnen zeilen. Op de cruise is bemanning aanwezig. “De kapitein legt ’s nachts aan in baaitjes en kleine havens waar grote cruiseschepen niet kunnen komen. Het is een machtige ervaring als de grote zeilen gehesen worden en de motor uitgaat.” De boten varen naar plaatsen die via land niet of nauwelijks bereikbaar zijn, dus weg van de massa. Vooraf aan de reis wordt geen vaarprogramma vastgelegd, omdat de schepen echt kunnen zeilen. “Iedere dag kom je op een andere plek en heb je een nieuw uitzicht. Je gaat op avontuur, dus voor mensen die buiten de gebaande paden durven te treden.”

Flora en fauna van Turkije
Ook qua flora en fauna is tijdens een Blue Cruise genoeg te zien. “Tijdens één van mijn zwemtochtjes rond het schip heb ik weleens vlakbij dolfijnen gezwommen”, aldus Nathalie. “Soms zie je ze als de boot vaart en zwemmen ze mee in de boeggolven. Ook zien we wel eens grote zeeschildpadden. De Flora en fauna is indrukwekkend mooi in Turkije. Ik zeg wel eens ‘Griekenland heeft de naam, maar Turkije heeft de schatten’, ook door de vele antieke overblijfselen uit de Grieks-Romeinse tijd.”

Wil je meer tips van Nathalie D'Alessandro over de kleinschalige Blue Cruises en weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan het hele gesprek met Nathalie in de Cruise Special van Reisbizz Magazine.