15 juli 2024
Thumbnail voor Nederlanders kunnen ook weer op vakantie naar Canarische Eilanden, Malta, Corfu, Zakynthos, Curaçao en Aruba

Nederlanders kunnen ook weer op vakantie naar Canarische Eilanden, Malta, Corfu, Zakynthos, Curaçao en Aruba

DEN HAAG - De Nederlandse overheid heeft een hele reeks bestemmingen toegevoegd waarvoor geen reisrestricties meer gelden bij terugkeer naar Nederland. Wie uit de Canarische Eilanden, Malta, Madeira, Corfu, Zakynthos, Ierland, Curaçao en Aruba terugkeert, hoeft vanaf zaterdag niet meer in quarantaine en hoeft ook geen negatieve test bij zich te hebben.


Deze bestemmingen krijgen zaterdag een positief reisadvies, net als – zoals eerder bekendgemaakt – de Spaanse Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca), de Griekse Noord- en Zuid-Egeïsche Eilanden (onder meer Rhodos en Mykonos), Sint-Maarten, Finland, en Portugal. Voor die gebieden is er al langer bij terugkeer naar Nederland geen test en quarantaine nodig.

Op 19 mei krijgt ook Bonaire een positief reisadvies en hoeven terugkeerders niet meer in quarantaine en geen test bij zich te hebben.

Update 15-05: bekijk hier de volledige lijst van landen en gebieden die weer een positief reisadvies hebben.

Dat Nederland geen restricties meer hanteert voor bovengenoemde bestemmingen, betekent niet dat die ook geen restricties meer voor Nederlanders hanteren. Zo is voor Griekenland, Malta en Spanje alleen een negatieve test noodzakelijk (of vaccinatie in het geval van Griekenland), maar bijvoorbeeld Portugal eist ook quarantaine en is daarmee nog geen aantrekkelijke vakantieoptie.

KLM en TUI hebben al aangegeven dat ze veel vaker op de Antillen gaan vliegen, nu de reisadviezen worden gewijzigd. Ook naar veel van de Zuid-Europese bestemmingen die weer een positief reisadvies krijgen zal de komende tijd fors meer gevlogen gaan worden.