24 juni 2024
Thumbnail voor Nienke Kleefstra: Een cruise kan in veel gevallen naast een 8-daagse all inclusive gelegd worden

Nienke Kleefstra: Een cruise kan in veel gevallen naast een 8-daagse all inclusive gelegd worden

BEUNINGEN - Je vindt het geweldig óf je wil er niets mee te maken hebben. En nee, we hebben het niet over koriander. De laatste editie van Reisbizz Magazine staat in het teken van cruises, waarvoor we op bezoek gingen bij Nienke Kleefstra. Met meer dan vijftien jaar ervaring in de cruise-wereld is zij de juiste persoon om hier meer te weten over te komen.


In het dorp Beuningen, onder de rook van Nijmegen, runt Nienke vanuit huis haar eigen reisbureau. In 2019 begon Nienke onder de vlag van Your Travel met haar bedrijf. Dat was geen vanzelfsprekendheid, vertelt de zelfstandig reisondernemer. “Ik wilde helemaal nooit ondernemer worden. Ik was bang voor de onzekerheid. Ik dacht: ‘je weet nooit wat voor inkomen je hebt, en dan ben je ook nog eens altijd met je werk bezig’.” Na elf jaar kwam een eind aan haar dienstverband bij Cruise Travel en volgde het moment waarop Nienke naar eigen zeggen dacht: ‘Ja waarom ook eigenlijk niet?’ “Toen ben ik in gesprek gegaan met The Travel Club om te kijken wat er mogelijk was. Er zat al een collega van The Travel Club in Beuningen, dus zodoende ging ik onder de naam Your Travel aan de slag.”

Nienke heeft onder andere elf jaar lang alleen maar telefonisch zeecruises verkocht en in de afgelopen jaren heeft ze er zelf twaalf gemaakt. “Ik vind cruisen echt heel leuk, je wordt op zo’n schip echt in de watten gelegd. Bovendien kun je in een korte tijd heel veel zien. Het is echt een mooie manier van reizen. Het hotel vaart achter je aan. Je hoeft nooit na te denken over hoe je van A naar B komt. Dat is allemaal voor je geregeld, en daarom is het zo’n relaxte manier van reizen.”

Cruisen is niet onbereikbaar
Voor sommige reizigers klinkt het maken van een cruise als iets onbereikbaars. Volgens Nienke valt dat wel mee. “Ik kan een cruise in veel gevallen best naast een achtdaagse all-inclusive leggen. Het ligt er gewoon heel erg aan bij wat voor rederij je boekt.” Grofweg zijn er twee categorieën cruises. “Je hebt de ‘gewone’ rederijen die voor de meeste mensen bereikbaar zijn, en daarboven het luxesegment. Op de schepen van de luxe rederijen kunnen maar een paar honderd passagiers mee tot maximaal 1250 op de grootste luxe schepen. De niet-luxe rederijen beginnen vaak bij 2000 passagiers en het grootste cruiseschip heeft plaats voor bijna 7000 reizigers. Ik vind die grote schepen heel leuk om te zien, maar voor mij is de route het belangrijkst. Maar ik kan mij voorstellen dat er ook mensen zijn die de route minder belangrijk vinden en juist kiezen voor een bepaald schip.”

Meer weten over Nienke en haar liefde voor cruises? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine