20 april 2024
Thumbnail voor Nieuwe shuttlebusverbinding tussen Eindhoven Airport en Amsterdam

Nieuwe shuttlebusverbinding tussen Eindhoven Airport en Amsterdam

SCHIPHOL - Vanaf 22 juni rijdt een nieuwe shuttlebusverbinding tussen Amsterdam en Eindhoven Aiport. De ‘AmsEindShuttle’ pendelt twee keer per dag heen-en-weer tussen het vliegveld en het Centrale Station van Amsterdam. De 18-jarige ondernemer Gijs van den Broek runt en exploiteert de shuttledienst.


De shuttle komst slechts 100 meter van de Terminal op Eindhoven Airport aan. In Amsterdam stopt de verbinding vlak naast het Centraal Station. De ritten worden uitgevoerd met luxe touringcars van Jan de Wit Group.

Het idee voor de verbinding is ontstaan nadat Gijs van den Broek door onder andere Ryanair en Wizzair werd gevraagd om hierover na te denken. “Als jongere zonder rijbewijs keek ik naar een reis vanaf Eindhoven Airport, maar de openbaarvervoerverbinding en taxi bleken duur en tijdrovend”, vertelt Gijs. De shuttledienst is voor de buitenlandse toeristen en Nederlandse vakantiegangers die van en naar Eindhoven Airport vliegen. “We hopen door middel van deze nieuwe shuttle ook een beter alternatief te bieden voor het grote en drukke Schiphol, en de manier van reizen naar Eindhoven Airport gemakkelijker en comfortabeler te maken.”

Een enkeltje met de shuttledienst kost 25 euro en is te boeken op de website van AmsEindShuttle.