8 september 2024
Thumbnail voor Nog meer focus op milieubewustzijn bij Bucuti & Tara Beach Resort

Nog meer focus op milieubewustzijn bij Bucuti & Tara Beach Resort

ARUBA - In het kader van Earth Day heeft Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba diverse nieuwe initiatieven aangekondigd die het verschil gaan maken om van CO2 neutraal naar CO2 negatief door te groeien.


Milieubewustzijn is altijd al een belangrijke pijler geweest voor het Bucuti & Tara Beach Resort. Dit is te zien in de verschillende awards en certificaten die het resort al heeft gewonnen. In 2020 is het bekroond met de prestigieuze Global United Nations 2020 Climate Action Award for Climate Neutral Now. Gasten worden uitgenodigd om deel te nemen aan diverse evenementen om meer bewustzijn te creëren.

Diverse nieuwe initiatieven
Om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verder te verminderen, biedt Bucuti & Tara werknemers leningen voor elektrische fietsen, elektrische auto's, en zonnepanelen voor thuisgebruik. De gasten en personeel kunnen gratis gebruik maken van de elektrische oplaadstations van het resort en rr zijn oplaadstations voor auto's en fietsen. Verder is er een zelfvoorzienend microgrid geïnstalleerd waardoor elektriciteitsverbruik met 15% daalt.

Op de menu's voor de gasten wordt nagenoeg geen rundvlees meer gezet en de personeelsmaaltijden zijn volledig plantaardig.
Airconditioning, een nieuw dak systeem is geïnstalleerd wat het energiegebruik met 10 procent vermindert.

De zonnepanelen op het dak zijn vervangen en blijven water verwarmen om te voldoen aan het grootste deel van de warmwaterbehoefte van het resort.
Keukenfornuizen worden 100% inductie zodat ‘t minder warm wordt in de keuken waardoor minder airconditioning wordt verbruikt.

De binnen en buitenkant van het resort zijn volledig opnieuw geschilderd met state-of-the-art isolerende verf die zorgt voor 25% minder van het huidige energieverbruik.