15 juli 2024
Thumbnail voor Norwegian Cruise Line hervat cruiseafvaarten vanaf Barcelona en Rome

Norwegian Cruise Line hervat cruiseafvaarten vanaf Barcelona en Rome

AMSTERDAM - Norwegian Cruise Line (NCL) kondigt vandaag aan de activiteiten in Europa te hervatten vanuit de vertrekhavens van Barcelona en Rome. Vanaf september dit jaar zal NCL de afvaarten herstarten met de eerder geplande routes naar de Middellandse Zee en de Griekse eilanden vanuit de twee havens.


De zevendaagse cruises van de Norwegian Epic varen vanuit Barcelona naar de westelijke Middellandse Zee van september tot en met oktober dit jaar. In dezelfde periode maakt de Norwegian Getaway tien- of elfdaagse cruises vanuit Rome naar de Griekse eilanden. De cruises hebben vijf tot acht aanloophavens en de schepen zijn niet langer dan twee dagen achtereen op zee.

“Europa is een fantastische bestemming”, zegt Harry Sommer namens NCL. “We kijken er dan ook enorm naar uit om terug te keren naar een aantal van ons meest geliefde thuishavens op het continent en de daarbij horende reisroutes te hervatten.” Gasten hebben in elke stad tot wel dertien uur de tijd om. “Zo kunnen gasten hun dagen doorbrengen met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur, het bewonderen van artistieke meesterwerken of gewoon genieten van heerlijke lokale gerechten”, aldus de rederij.

Hervatting cruiseverkeer
De cruisereizen zijn nog niet hervat vanuit de Spaanse havens, maar de haven van Barcelona heeft in de afgelopen periode niet stil gezeten. Er is nauw samengewerkt en meegewerkt met het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en met de gezondheidsafdeling van de lokale overheid van Catalonië om een gezamenlijk doel te halen. “Na het opstellen van de veiligste protocollen voor gasten, bemanning en inwoners van Barcelona willen we het cruiseverkeer hervatten”, meldt Mercè Conesa, president van de haven van Barcelona. “We hopen dat we NCL en haar gasten binnenkort in Barcelona zullen verwelkomen.”