23 mei 2024
Thumbnail voor Norwegian Cruise Line keert met Norwegian Jade terug in de vaart

Norwegian Cruise Line keert met Norwegian Jade terug in de vaart

AMSTERDAM - Norwegian Cruise Line (NCL), heeft afgelopen zondag haar langverwachte cruise comeback officieel ingeluid met een dubbel debuut: Norwegian Jade is niet alleen het eerste schip van de 17 schepen tellende vloot die na 500 dagen weer gasten verwelkomde aan boord, ze schreef ook geschiedenis voor NCL door zich als eerste schip in haar thuishaven Athene (Piraeus) te stationeren.


Tot november 2021 worden passagiers die met Norwegian Jade meevaren langs de Griekse eilanden elke dag wakker op een nieuwe bestemming. “Het verwelkomen van onze gasten en bemanning aan boord is een van de meest gedenkwaardige momenten uit mijn meer dan 30-jarige carrière geweest," zegt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. "We zijn verheugd om te beginnen aan de ‘Great Cruise Comeback’ met een gloednieuwe route en vertrekhaven voor ons merk, waardoor we onze gasten een nog grotere selectie van unieke vakanties op zee kunnen aanbieden."

Norwegian Jade is het eerste schip dat weer reizen gaat maken als onderdeel van NCL's herstart.  De inspanningen voor de herstart worden voortgezet in samenwerking met lokale overheden en worden geleid door de robuuste protocollen van het Sail Safe gezondheids- en veiligheidsprogramma, wat inhoudt dat alle bemanningsleden en gasten tot en met 31 oktober 2021 volledig gevaccineerd moeten zijn om aan boord te gaan.  

De Peace of Mind annuleringsvoorwaarden van de cruisemaatschappij blijven van kracht voor cruises met inschepingsdata tot 31 oktober 2021. De gasten van deze reizen hebben de flexibiliteit om hun cruise 15 dagen voor vertrek te annuleren en een volledige terugbetaling te ontvangen in de vorm van een toekomstig cruisetegoed dat kan worden toegepast op elke cruise tot 31 december 2022.