5 maart 2024
Thumbnail voor Norwegian Cruise Line lanceert het langverwacht schip Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line lanceert het langverwacht schip Norwegian Prima

AMSTERDAM - Norwegian Cruise Line (NCL) onthult vandaag de eerste van zes schepen uit de nieuwe klasse van de cruisemaatschappij. De Norwegian Prima klasse is nu officieel te boeken en vaart routes in Noord-Europa, het Verenigd Koninkrijk, het Caribisch gebied en Bermuda. Het is de eerste nieuwe klasse van het merk in tien jaar.


De Norwegian Prima maakt haar eerste afvaart in de zomer van 2022. Het schip is ongeveer 295 meter lang, weegt 142.500 gross tonnage en is in staat om 3.215 gasten te verwelkomen bij dubbele bezetting. Het nieuwste schip zal volgens NCL een doorbraak zijn voor de cruisemaatschappij en gasten bijzondere routes, meer ruimte, een doordacht en verbluffend ontwerp, een verscheidenheid aan nieuwe ervaringen en Norwegian’s uitzonderlijke service bieden.

"Ondanks dat we meer dan een jaar niet hebben gevaren, zijn we nooit gestopt met werken en innoveren. We hebben nooit op pauze gedrukt”, vertelt Harry Sommer, CEO van NCL. "In feite hebben we de investeringen in ons merk verdubbeld om onvergetelijke gastervaringen te bieden die de verwachtingen ver overtreffen.”

Routes Norwegian Prima
Vanaf augustus 2022 is Norwegian Prima het nieuwste schip dat inscheept in Noord-Europa. Van 17 augustus tot 13 september 2022 zal het schip een reeks van achtdaagse cruises maken vanuit Amsterdam en Kopenhagen. Op 23 september vertrekt het schip vanuit Southampton voor een 12-daagse trans-Atlantische reis met een bezoek aan Schotland met een overnachting in de hoofdstad van IJsland, voordat ze aankomt in Nova Scotia.

Ze eindigt haar reis in New York om op 10 oktober te beginnen aan een vijfdaagse rondreis naar Bermuda. In de herfst van 2022 maakt de Norwegian Prima een West-Caribische reis met als thuishaven Orlando, Florida. In het voorjaar van 2023 keert het schip terug naar Bermuda om vervolgens in de zomer af te sluiten in Noord-Europa.