24 juli 2024
Thumbnail voor Norwegian Cruise Line ziet omzet vrijwel verdampen

Norwegian Cruise Line ziet omzet vrijwel verdampen

SCHIPHOL - Norwegian Cruise Line (NCL) heeft in het eerste halfjaar van 2021 de omzet vrijwel zien opdrogen, hoewel ook het verlies afnam. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de cruisemaatschappij. De omzet daalde in de eerste zes maanden van 2021 van 1,3 miljard naar 7,5 miljoen dollar. Door de coronacrisis kon de cruisemaatschappij nog amper varen.


Het verlies nam ondanks deze omzetval echter ook fors af, van 2,4 miljard naar 1,2 miljard dollar. 

NCL stelde dat het had verwacht dat de vloot pas vanaf 1 april 2022 weer volledig zal varen. Daarbij verwacht het cruisebedrijf ongeveer 40 procent van haar vlootcapaciteit operationeel te hebben tegen het einde van het derde kwartaal en ruwweg 75 procent tegen het einde van dit jaar. 

In het derde kwartaal rekent het bedrijf opnieuw op een verlies. En de cruisemaatschappij blijft verlieslatend, totdat het weer toegestaan is om normaal te varen. NCL rekent op een cashburn van 285 miljoen dollar in het lopende kwartaal. 

De boekingen blijven volgens het bedrijf sterk, met inmiddels meer reserveringen voor 2022 dan in 2019, en tegen hogere prijzen.